Concurs pe teme de securitate şi sănătate în muncă: „Ştiu şi aplic”

> Este foarte important pentru tineri să înţeleagă deja implicaţiile securităţii şi sănătăţii în muncă, atunci când intră pe piaţa forţei de muncă, susţine Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

 Elevi de liceu din judeţ au luat parte la concursul pe teme de securitate şi sănătate în muncă „Ştiu şi aplic”.

Faza naţională a concursului s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, participante fiind inclusiv şase echipe formate din câte doi elevi câştigători ai fazei judeţene sucevene.

Romeo Butnariu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, informează că două echipe de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca au obţinut menţiunea 1 şi menţiunea 2 la secţiunea pentru licee de profil teoretic, ciclul superior şi ciclul inferior. Echipa de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni a primit menţiunea 1 la secţiunea pentru licee de profil tehnologic, ciclul superior, iar echipa de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni a obţinut menţiunea 1 la secţiunea pentru învăţământ profesional.

La faza naţională au mai participat echipele de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Faza judeţeană a concursului s-a organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

La faza judeţeană a concursului, desfăşurată pe 9 aprilie a.c., pe 5 secţiuni de concurs, la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, au participat 60 de elevi de la 13 licee din judeţ.

Concursul îşi propune formarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, orientarea practică, cunoaşterea noţiunilor despre încheierea contractului de muncă.

„Este foarte important, cât şi o necesitate atât pentru lucrători, cât şi pentru angajatori, ca oamenii să înţeleagă deja implicaţiile securităţii şi sănătăţii în muncă, atunci când intră pe piaţa forţei de muncă” a declarat Romeo Butnariu, inspector-şef al ITM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: