Încă 4 milioane de euro pentru oraşul Siret

„Am reuşit astăzi să depunem, în primele 20 de minute de la lansare, şase proiecte cu finanţare nerambursabilă de 100% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10 Fondul local” a transmis luni Adrian Popoiu, primarul oraşului Siret, precizând că „dezvoltarea oraşului Siret continuă”.

Potrivit edilului-şef, interesul administraţiei siretene vizează creşterea eficienţei energetice şi obţinerea de finanţare pentru reabilitarea moderată a mai multor clădiri publice din localitate. Aflăm că este vorba despre corpurile din centrul oraşului aferente Colegiului Tehnic „Laşcu Vodă” („mai puţin corpul de legătură pentru care am obţinut deja în trecut finanţare europeană nerambursabilă şi am reabilitat acest corp”); clădirea internatului de la şcoala profesională; pavilionul A al Spitalului de Boli Cronice.

Adrian Popoiu afirmă că, în plus, Primăria Siret a depus spre finanţare proiectele de actualizare în format GIS a documentaţiilor urbanistice (Planul Urbanistic General şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă) şi a solicitat finanţare pentru achiziţionarea unor infrastructuri TIC/ITS pentru creşterea siguranţei şi a calităţii vieţii în oraşul Siret.

În total, proiectele respective au valoarea de aproximativ 4 milioane de euro „şi vor determina dezvoltarea în continuare a serviciilor publice oferite cetăţenilor”. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI