„Noaptea Muzeelor” 2022 la Suceava

Muzeul de Istorie şi Muzeul de Ştiinţele Naturii au atras cei mai mulţi vizitatori

> Aproape 14.000 de persoane au vizitat cele cinci obiective ale Muzeului Naţional al Bucovinei deschise pentru public cu acest prilej

Aproape 14.000 de vizitatori au avut, sâmbătă, cele cinci obiective ale Muzeului Naţional al Bucovinei deschise în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) a marcat manifestarea „Noaptea Muzeelor” prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale, dar şi prin organizarea de evenimente inedite.

Astfel, în premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică.

La Cetatea de Scaun, prof. Johannes Raimund Onesciuc a susţinut un concert de pian, iar Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepţie la chitară. La Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu un concert de muzică clasică susţinut de Trio Royal.

Evenimentul s-a bucurat de un interes extraordinar, numărul vizitatorilor fiind mai mare faţă de 2019 (7.418 vizitatori) şi 2021 (12.597 de vizitatori).

Potrivit organizatorilor, au trecut pragul Muzeului Naţional al Bucovinei 13.909 vizitatori.

Cei mai mulţi, 3.830, au fost la Muzeul de Istorie, urmat de Muzeul de Ştiinţele Naturii, unde au fost 3.573 de vizitatori.

La Cetatea de Scaun a Sucevei au fost 3.212 de persoane, la Hanul Domnesc 1.924, în timp ce Muzeul Satului Bucovinean a fost vizitat de 1.307 persoane.

„Mulţumim vizitatorilor care au fost alături de noi şi îi aşteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Naţional al Bucovinei” a transmis MNB. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: