În pas cu vremurile

> L.D. CLEMENT

…Este clar că festivalul & finala „Eurovision” au fost dedicate Ucrainei care, şi în acest fel – dincolo de muzică sau doar având muzica drept pretext – a fost popular integrată/asumată Europei. Context în care s-a probat, din nou, că forumul – până la un punct pretins muzical – susţinut de televiziunile naţionale europene este, mai ales, al emoţiilor – fie ele punctuale, fie ele durabile, transformate în sentimente ca atare – şi al prieteniilor din largul continentului, subscrise unui proces de orientare socio-politică. Iată că, şi în acest fel, aproape categoric, Ucraina a fost cuprinsă într-o uniune europeană, în pas cu vremurile…

Nu în cu totul altă ordine de idei, deşi ştiţi că am manifestat aici rezerve cu privire la produsele muzicale propuse în 2022 de ţara noastră pentru acest forum rămas tradiţional – în pofida alegerilor şi topurilor strict comerciale, care cel mai adesea au, în mod natural, cu totul alte puncte de vedere –, n-aş putea să trec cu vederea că WRS-ul carpatin al României (Andrei Ursu) şi echipa care l-a pregătit, motivat şi susţinut din partea TVR – deşi clasat pe doar locul 18 din 25 de finalişti – şi-a făcut cu brio treaba, propunând atât în semifinală, cât şi în finală, un spectacol complet, mai mult decât onorabil, în pas cu timpul muzicii actuale şi show-ului, totodată în pas cu vremurile.

…Printre altele, se mai poate reţine şi că Republica Moldova a concurat până la capăt cu „Trenuleţul” Chişinău – Bucureşti (în final, pus de voturi pe locul 7), despre care la un moment dat se bârfea că, textual, i s-ar impune o altă linie, nu pretins unionistă, ci mai profund europeană. Finalmente (deşi încă circumstanţial), probabil e cazul să ne bucurăm cu toţii că Bucureşti este, simbolic, în pas cu vremurile, la fel de european ca Bruxelles ori Torino!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: