La Vatra Dornei, în organizarea Asociaţiei RoMontana

Gala Circuitului Carpaţilor la alergare montană 2022

La finalul săptămânii trecute, municipiul Vatra Dornei a găzduit Gala Circuitului Carpaţilor la alergare montană, într-o locaţie deosebită, una dintre cele mai frumoase din judeţ şi din ţară, Sala Oglinzilor din clădirea primăriei, pentru a celebra 15 ani de alergare montană în România.

După cum am aflat de la dl Radu – Adrian Rey, preşedintele Asociaţiei RoMontana şi vicepreşedinte al Euromontana, „în cadrul galei au fost premiaţi cei mai buni alergători, au fost prezentate toate cursele care fac parte din Circuitul Carpaţilor, printre care se numără şi maratonul «Hit the egg – Ouşoru Challenge», organizat la Vatra Dornei şi aflat la ediţia cu numărul 6, s-a discutat despre importanţa dezvoltării durabile a munţilor, istoricul şi viitorul alergării montane în România, promovarea acestui sport în rândul tinerilor şi, bineînţeles, despre un mod de viaţă sănătos şi respectul cuvenit faţă de natură. Pentru că gastronomia locală reprezintă un punct forte al Ţării Dornelor şi al Bucovinei, la finalul evenimentului a avut loc şi o degustare de produse tradiţionale. În ziua următoare, toţi participanţii şi oricine a mai dorit să se alăture au fost invitaţi la o ieşire în natură, la pas sau în alergare, pe trasee turistice din jurul staţiunii.”

Asociaţia RoMontana a fost organizatorul principal al acestei gale, cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei şi împreună cu mai mulţi parteneri, voluntari şi sponsori care sunt implicaţi în promovarea alergării montane şi organizarea de evenimente şi competiţii.

În acest an, ediţia a 6-a a competiţiei de alergare montană de la Vatra Dornei „Hit the Egg – Ouşoru Challenge” se va desfăşura în 13 august şi va cuprinde probele de maraton (45 km), semimaraton (25 km), cross (10 Km) şi cursa copiilor. Detalii pe www.hte.run.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: