Serviciile secrete ucrainene spun că grânele furate de ruşi se află deja în Marea Mediterană

Secţia de informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a anunţat că grânele furate de trupele ruseşti în zonele ocupate sunt deja trimise în străinătate, po-trivit CNN..

Direcţia de informaţii a susţinut că „o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă sub pavilion rusesc în Mediterana”.

„Cea mai probabilă destinaţie este Siria. Grânele pot fi trecute în contrabandă de acolo către alte ţări din Orientul Mijlociu”, a precizat direcţia.

Direcţia a mai spus că ruşii „continuă să exporte alimentele furate în Ucraina pe teritoriul Federaţiei Ruse şi în Crimeea ocupată”.

Aceasta a precizat că într-una dintre principalele zone producătoare de cereale, în regiunea Zaporojia, grânele şi seminţele de floarea-soarelui aflate în depozit sunt pregătite pentru a fi transportate în Rusia.

O coloană de camioane ruseşti a părăsit oraşul Enerhodar, care se află tot în regiunea Zaporojia, sub paza militarilor ruşi, a afirmat direcţia. Destinaţia finală a coloanei a fost Crimeea, au precizat ucrainenii.

De asemenea, s-au furat cereale în regiunea Harkov, iar 1.500 de tone de cereale au fost luate din satul Mala Lepetykha din regiunea Herson şi duse în Crimeea.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a declarat că aproape o jumătate de milion de tone de cereale ucrainene au fost deja furate.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: