OMS verifică 200 de atacuri asupra unor unităţi sanitare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a verificat 200 de atacuri asupra unor unităţi sanitare din Ucraina de la începutul războiului, a declarat ieri directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Vorbind de la Kiev, după ce a petrecut două zile în Ucraina, Tedros s-a declarat „profund mişcat” de ceea ce a văzut şi a auzit.

Tedros a spus că atacurile asupra unităţilor de asistenţă medicală „trebuie să înceteze”.

„Există un medicament pe care OMS nu îl poate oferi şi de care Ucraina are nevoie mai mult decât de oricare altul, şi acela este pacea. Aşadar, continuăm să facem apel la Federaţia Rusă să oprească acest război”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Tedros a mai declarat că a discutat cu oficialii ucraineni despre situaţia sanitară din ţară şi a precizat că OMS va continua să sprijine sistemul de sănătate din Ucraina.

„Mesajul meu pentru toţi oamenii din Ucraina este că OMS este alături de voi”, a spus el.

Şeful OMS a spus că, în ciuda devastării, a văzut „o rezistenţă extraordinară” în Ucraina, în timp ce oamenii încearcă să îşi refacă viaţa. „Timpul petrecut aici m-a afectat foarte personal. Eu însumi am crescut într-o zonă de război, înţeleg prea bine ce simt oamenii din Ucraina. Cunosc impactul, cunosc la prima mână devastarea războiului şi m-am simţit foarte, foarte trist atunci când Rusia a invadat Ucraina”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI