Ciclism

Fălticeneanul Vlad Dascălu, al treilea în cursa de Cupă Mondială de la Albstadt

Ciclistul român Vlad Dascălu (Trek Factory), originar din Fălticeni, s-a clasat pe un meritoriu loc trei în cursa de la Albstadt (Germania), contând pentru Cupa Mondială UCI de mountain bike XCO (cross-country olimpic) şi care a fost câştigată de campionul olimpic Tom Pidcock (Ineos Grenadiers).

Tom Pidcock, deşi nu a mai concurat la MTB după aurul olimpic de la Tokyo, s-a dovedit imbatabil la Albstadt, pe cel mai dificil circuit al Cupei Mondiale, din cauza lungimii tururilor, a căţărărilor, parcursului tehnic şi a coborârilor solicitante. După un prim tur de 2,8 km, au urmat alte şase tururi de 4,2 km, în urma cărora britanicul Pidcock a trecut primul linia de sosire după 1h18min42sec.

Suceveanul Vlad Dascălu, clasat pe locul şapte la Tokyo, s-a confruntat cu o problemă tehnică în turul doi şi a fost nevoit să-şi schimbe şaua, dar apoi a reuşit să revină în grupul fruntaş şi să-şi asigure locul trei în ultimul tur de circuit, la 21 secunde de învingător. Elveţianul Nino Schurter, campion olimpic în 2016 şi multiplu campion mondial, s-a clasat al doilea, la 20 de secunde.

La start s-au aliniat 123 competitori, dintre care 113 au trecut linia de sosire.

Dascălu, 24 ani, campion european şi campion mondial U23 la mountain bike cross-country în anul 2019, a ocupat locul trei şi în prima cursă a sezonului, la Petropolis, în Brazilia, urcând acum pe locul patru în ierarhia mondială.

În clasamentul general al Cupei Mondiale UCI de mountain bike XCO, Nino Schurter şi-a consolidat poziţia de lider cu 538 puncte, urmat de francezul Maxime Marotte (361), sud-africanul Alan Hatherly (334) şi Vlad Dascălu (320), care a făcut un salt de trei locuri. Pidcock ocupă locul şapte cu 285 puncte.

Următoarea cursă, a treia din calendar, are loc în Cehia (14-15 mai), la Nove Mesta Na Morave.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: