Site-ul Aeroportului Suceava a fost atacat de hackeri ruşi!

Grupul de hackeri ruşi KillNet a anunţat că a atacat site-urile celor mai importante aeroporturi din România.

Ei susţin că motivul ar fi faptul că aeroporturile sunt folosite pentru zboruri NATO şi pentru livrarea de arme Ucrainei.

Ieri-dimineaţă, site-ul Aeroportului Suceava era nefuncţional…

Reamintim că Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a recomandat implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis că observă o diversificare a atacurilor prin utilizarea unor noi metode care vizează infectarea cu aplicaţii malware de tip ransomware a sistemelor informatice ale organizaţiilor deja atacate prin DDoS.

„Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack etc., pretinzând că sunt o sursă/persoană de încredere, pentru a convinge victimele potenţiale să divulge informaţii confidenţiale, date personale sau să efectueze acţiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori. Pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime şi pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenţionează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparţinând unor instituţii publice sau organizaţii cunoscute din România” arăta DNSC.

Ieri, site-ul aeroportului sucevean a fost remediat

Site-ul Aeroportului Suceava a fost remediat după ce a fost atacat în noaptea de duminică spre luni de hackeri ai grupării KillNet.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat pentru News Bucovina că site-ul Aeroportului Suceava a fost blocat, dar că specialiştii au remediat situaţia şi site-ul funcţionează din nou.

„Nu au fost pierderi de date” a precizat Ioan Măriuţa.

El a arătat că a fost vorba despre un atac de tip Ddos, prin care a fost deconectat domeniul Aeroportsuceava.ro de resursele site-ului unde acesta este găzduit.

Directorul Aeroportului Suceava a explicat că fişierele şi resursele site-ului nu au fost afectate şi că nu au fost accesate fraudulos. Potrivit lui, atacul a fost către infrastructura de găzduire a site-ului şi a serviciilor specifice. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI