Gheorghe Flutur vrea ca lucrările de modernizare a drumurilor de pe axa Suceava – Iaşi să se reia cât mai repede

> Ne vom ocupa în primul rând ca oamenii să aibă confortul pe care îl aşteaptă cât mai repede pe aceste rute, a precizat şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, în plenul deliberativului judeţean, că, în ceea ce priveşte proiectul european ce vizează modernizarea drumurilor de pe axa strategică Suceava – Iaşi, primează ca locuitorii să beneficieze cât mai repede de confortul de care au nevoie.

„În multele proiecte pe care judeţul Suceava le are am avut puţine incidente de acest fel, în care au apărut litigii comerciale între beneficiar şi constructor. Atunci când sunt lucruri care nu depind de tine şi eşti pe un proiect european extrem de riguros unde sunt consultanţi, sunt proiectanţi, unde trebuie să respecţi aceste chestiuni, ai aparatul tehnic care poate să dea explicaţii. În orice moment a dat explicaţii. Noi suntem acum în instanţă cu aceste litigii comerciale” a precizat Gheorghe Flutur.

El a spus că aceste litigii comerciale trebuie tratate ca atare.

„Eu îmi exprim speranţa că vom putea relua construcţia acestei axe foarte repede, pentru că oamenii au un disconfort acolo” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că, pentru neînţelegerile cu unele firme, există instanţe.

„Nu am avut niciodată o atitudine decât firească. Am susţinut şi voi susţine mediul de afaceri pentru că nici ei nu trec prin momente uşoare, dar vă asigur că au fost chestiuni care nu au depins de Consiliul Judeţean Suceava” a subliniat Gheorghe Flutur.

El a precizat că în februarie 2022 trebuia să existe un grad de executare de peste 80% şi că a fost de doar 42%.

„Era la jumătate. Nenumărate întâlniri am avut şi ştiţi de astea de pe trasee. Nu vreau să intru în mai multe amănunte. Ne vom ocupa în primul rând ca oamenii să aibă confortul pe care îl aşteaptă cât mai repede pe rutele acestea. Asta e cel mai important” a spus Flutur.

El a mai declarat că a existat o procedură de preluare de la constructor a drumului, cu o comisie întreagă, cu filmare pentru fiecare traseu…

„Acum facem o expertiză tehnică, să poţi merge mai departe cu toate aceste etape, conform legislaţiei. Zilnic ne-am aplecat asupra acestor proiecte. A fost problema preţurilor, să zicem, dar şi acolo am ţipat de fiecare dată: Actualizaţi-le la inflaţie, cu indicii de inflaţie! Sunt oameni care se ocupă direct de asta, îţi spun care sunt cifrele. Uneori nu se înţeleg părţile între ele legat de procentul de majorare, dar trebuie să respecţi legislaţia. Din păcate, în ţară, s-au mai întâmplat asemenea de incidente de parcurs şi pe alte drumuri” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI