Periplu al primarului Ion Lungu pe la ministere şi agenţii guvernamentale 

>Priorităţile sunt construirea sălii polivalente şi a creşei mari, finanţarea lucrărilor de termoficare, reabilitarea termică a blocurilor şi modernizarea Pieţei Mici > „Sunt convins că discuţiile avute la Bucureşti vor urgenta implementarea proiectele aflate în curs de derulare” subliniază edilul-şef sucevean

„Am avut mai multe întâlniri la Bucureşti, la ministere şi agenţii pe problemele curente ale municipalităţii” a anunţat ieri, din Capitală, Ion Lungu, primarul Sucevei.

La Compania Naţională de Investiţii (CNI), Ion Lungu a discutat pe tema licitaţiei pentru  construirea sălii polivalente, ale cărei rezultate au fost contestate, de către un competitor, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar ulterior şi atacate în instanţă.  De asemenea, tot la CNI, în ceea ce priveşte licitaţia pentru creşa mare din cartierul Tinereţii de pe dealul Mănăstirii Teodoreni, s-au dat asigurări că, „dacă nu vor fi contestaţii, contractul de execuţie ar putea fi semnat în luna mai”. La ANRE, edilul-şef a avut o întâlnire pe marginea avizării documentaţiei aferente accesării fondurilor necesare susţinerii lucrărie de termoficare prin programul „Termoficare 2006-2022”. La Ministerul Dezvoltării, împreună cu responsabilii respectivi, au fost abordate aspecte legate de demararea licitaţiei pentru reabilitarea cu finanţare guvernamentală a blocurilor de locuinţe. Totodată, urmărit a fost stadiul proiectelor din Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, conform lui Lungu în curs fiind finalizarea evaluării tuturor proiectelor depuse. În acelaşi context,  primarul Sucevei a  solicitat noutăţi privitoare la furnizarea autobuzelor electrice de la firma Solaris din Polonia, cât şi la asigurarea finanţării lucrărilor de reabilitare termică în anul 2022, prin proiectul „Termoficare 2006-2022”. Ion Lungu a luat parte şi la şedinţa Comisiei de împrumuturi de pe lângă Ministerul de Finanţe, în urma căreia s-a reuşit obţinerea finanţării necesare încheierii lucrărilor de modernizare a Pieţei agroalimentare „George Enescu” (Piaţa Mică).

„Sunt convins că discuţiile avute la Bucureşti vor urgenta implementarea proiectelor aflate în curs de derulare” a declarat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. APETREI VIOREL says:

    FELICITARI, DOMNULE PRIMAR.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: