Camera termoviziune: cum funcționează și cum poți ajunge să o folosești corect?

Dacă ești în căutarea unor informații despre cum funcționează o cameră cu termoviziune, atunci ai ajuns la locul potrivit, căci mai jos sunt prezentate informații despre acest subiect. O astfel de cameră generează o imagine pe baza diferențelor de temperatură și folosește radiația infraroșu în gama selectată de unde electromagnetice a detectorului infraroșu instalat în camera de termoviziune.

Cum funcționează o cameră de termoviziune?

Radiațiile provin și din mediul înconjurător și sunt reflectate de obiect. Radiația obiectului și radiația reflectată sunt, de asemenea, influențate de absorbția atmosferei. Pentru a măsura cu precizie temperatura, este necesar să se compenseze influența diferitelor surse de radiație. Se realizează automat de către cameră, după introducerea în ea a parametrilor de obiect descriși:

  • emisivitatea obiectului,
  • temperatura ambiantă (temperatura aparentă reflectată)
  • distanța dintre obiect și cameră,
  • umiditate relativă.
  • temperatura atmosferei

În imaginea termică, cele mai fierbinți elemente sunt afișate ca roșu, iar cele mai reci elemente sunt afișate ca albastru, iar toate celelalte elemente sunt afișate în diferite nuanțe pe o scară între bleumarin și roșu. Poate dura ceva timp să te obișnuiești cu imaginea camerei de termoviziune. Înțelegerea de bază a diferențelor dintre camerele cu infraroșu și cele obișnuite te poate ajuta să obții cea mai bună performanță.

Ești în căutarea unei camere termoviziune? Atunci trebuie să știi că dacă vei accesa tme.eu, vei avea la dispoziție peste 500.000 de produse și componente electrice, inclusiv diferite modele de astfel de camere, de cea mai bună calitate.

Diferențe dintre camera de termoviziune și una obișnuită

Una dintre diferențele dintre o cameră termoviziune și o cameră obișnuită este utilizarea radiațiilor în crearea unei imagini. Când proiectezi o imagine cu o cameră obișnuită, trebuie să existe o sursă de lumină vizibilă ( cum ar fi soarele sau lumina). Același lucru este valabil și pentru vederea umană; cea mai mare parte a ceea ce vezi este energie luminoasă reflectată. O cameră termoviziune, pe de altă parte, detectează radiațiile care provin direct de la obiecte și corpuri.

Acesta este motivul pentru care obiectele fierbinți, cum ar fi piesele motorului și țevile de eșapament, par albe, iar cerul, bazinele de apă și alte obiecte reci par întunecate. După dobândirea unei anumite experiențe, cadrele cu subiecte familiare vor fi ușor de recunoscut și interpretat.

Infraroșul face parte din gama totală de radiații cunoscută sub numele de spectru electromagnetic. Spectrul electromagnetic include raze gamma, raze X, raze ultraviolete, lumină vizibilă, raze infraroșii, microunde (RADAR) și unde radio. Singura diferență este lungimea de undă și frecvența. Toate tipurile de radiații circulă cu viteza luminii. Radiația infraroșie se află în intervalul spectrului electromagnetic dintre lumina vizibilă și radiația RADAR.

Sursa principală de radiație infraroșie este căldura sau radiația termică. Orice material care are o anumită temperatură radiază în domeniul infraroșu al spectrului electromagnetic. Când un obiect nu este suficient de cald pentru a emite lumină vizibilă, cea mai mare parte a energiei sale va fi emisă în domeniul infraroșu.

Dispozitivele de termoviziune produc o imagine a radiației infraroșii sau „termice” care este invizibilă pentru ochi. Nu există nicio culoare sau „nuanțe de gri” în imaginea în infraroșu, numai radiații de intensitate variabilă. Camerele de termoviziune transformă această energie în imaginea văzută pe afișaj.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI