Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava va fi restaurată cu 100 de milioane de lei

> Gheorghe Flutur: Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că, miercuri, Guvernul a aprobat în şedinţă indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Potrivit lui Flutur, acest obiectiv de patrimoniu, aflat pe Lista monumentelor istorice, va fi restaurat şi valorificat din punct de vedere cultural şi economic, pentru creşterea gradului de acces al publicului larg şi al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiţii optime vizând administrarea şi punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum şi pentru reorganizarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai a obştii monahale.

Ansamblul este amplasat pe o suprafaţă de 16.558 mp şi va beneficia de mai multe intervenţii la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice şi pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn şi de zidărie din piatră şi cărămidă.

Proiectul are o valoare totală de 100.164.000 lei şi va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social (PNCIPS).

Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 36 de luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Da… de ce nu finanteaza BOR-ul din resurse proprii?
    Asta, Compania Naţională de Investiţii, ce proiecte mai are în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social pe care le pune deoparte? Ceva spitale, camine de batrani, poate locuinte sociale?
    Preacuviosii nu agreaza sa cheltuie banii sfinti neimpozitati ai patriarhiei?
    Intreb pentru un prieten.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: