Primarul Ion Lungu propune ridicarea unei parcări supraetajate în zona în care a funcţionat comisariatul militar

> Parcarea, cu patru-cinci niveluri, ar urma să aibă aproximativ 300 de locuri

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că o a treia parcare supraterană va fi construită lângă piaţa centrală agroalimentară, în zona unde a funcţionat comisariatul militar din Suceava, arătând că pentru celelalte două – din cartierul Obcini şi din apropierea sediului municipalităţii – se lucrează la documentaţie.

Ion Lungu a amintit că în programul electoral din 2020 a promis construirea a zece parcări supraterane, una dintre acestea fiind prevăzută în zona pieţei agroalimentare centrale.

El a explicat că din punct de vedere urbanistic nu se încadrează ridicarea unei parcări supraterane în zona parcării de la piaţa centrală, ci doar una subterană, dar care ar implica şi costuri ridicate.

Edilul-şef a spus ieri că, în aceste condiţii, a găsit soluţia pe terenul unde a funcţionat comisariatul militar, unde municipalitatea are o suprafaţă de 6.160 mp, şi că a fost deja emis certificat de urbanism.

Lungu a menţionat că zona „este sensibilă”, dar că vor fi făcute toate studiile necesare privind stabilitatea terenului.

El a arătat că se propune construirea unei parcări supraterane pe patru-cinci niveluri, care să aibă circa 300 de locuri de parcare.

„Mi-aş dori să reuşim să facem această parcare în această zonă foarte aglomerată a oraşului şi nu am mai afecta zona pieţei centrale din punct de vedere urbanistic” a mai spus primarul.

Ion Lungu a mai arătat că municipalitatea pregăteşte documentaţiile pentru mai multe proiecte de parcări supraterane, pentru că îşi doreşte să obţină finanţarea fie prin PNRR, fie prin alte programe cu finanţare europeană. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: