În judeţ erau confirmaţi cu Covid

180 de elevi şi 107 cadre didactice

> Ciprian Anton, inspector şcolar general adjunct: Fac apel la toţi părinţii, să încercăm să fim responsabili, să facem în aşa fel încât copiii noştri să nu aibă de suferit

Judeţul Suceava se află între cele zece judeţe nominalizate de Ministerul Educaţiei care nu au închis în totalitate şcoala, a declarat, joi, prof. Ciprian Anton, inspector şcolar general adjunct al judeţului, la News Bucovina.

„Aici facem referire la ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei care prevede clar că, în momentul în care un elev dintr-o clasă este infectat cu Covid-19, acea clasă trece în online. De asemenea, dacă în peste 50% din clasele dintr-o şcoală există aceste cazuri, unitatea şcolară trece cu predarea în totalitate în online. Din fericire, pentru judeţul Suceava, nu avem în momentul aceasta asemenea cazuri” a declarat Ci-prian Anton.

Prea puţine cadre didactice s-au vaccinat

Având în vedere procentul foarte redus de cadre didactice care s-au vaccinat până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au demarat campania „ISJ se vaccinează”.

„O parte dintre colegii mei, împreună cu mine, ne-am mobilizat cât am putut şi sperăm ca, în perioada următoare, să şi reuşim mai mult pe partea de vaccinare. La nivelul judeţului Suceava, aproximativ 38% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, iar la nivelul ISJ Suceava avem 84% dintre angajaţi vaccinaţi. Ca cifre, trebuie să mai spun că din cei 14.400 de elevi care învaţă în şcolile din judeţul Suceava, în momentul de faţă, 180 de elevi sunt confirmaţi pozitiv cu Covid-19 şi 107 cadre didactice. În acelaşi timp, avem în jur de 115 clase care îşi desfăşoară activitatea în mediul online” a spus prof. Ciprian Anton.

El a dat asigurări că s-au verificat şi se verifică săptămânal respectarea măsurilor de siguranţă în şcoli, precizând că ISJ Suceava ţine legătura cu marea majoritate a directorilor pentru tot ceea ce înseamnă achiziţionarea şi necesarul de materiale sanitare precum măşti sau dezinfectanţi, de asemenea, tot ceea ce este nevoie pentru a ţine sub control această pandemie.

„Să sperăm că toţi vom fi responsabili şi vom vedea partea bună sau să vedem luminiţa de la capătul tunelului, care nu este departe. Însă doar de noi depinde dacă reuşim să ajungem la ea. Astăzi vreau să fac apel la toţi părinţii, să încercăm să fim responsabili, să facem în aşa fel încât copiii noştri să nu aibă de suferit. Este foarte important să ne gândim la ei. S-a văzut, un an de zile, că şcoala a avut un regres pentru anumiţi copii. Lucrurile acestea, sigur, nu se vor vedea în acest an sau în următorul an. Peste 3-4 ani de zile vom vedea aceste lucruri care s-au întâmplat şi se întâmplă. Aşadar, fac încă o dată apel la responsabilitate” a transmis prof. Ciprian Anton. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: