Dosar penal pentru tăiere şi furt de arbori nemarcaţi

> Poliţiştilor li s-a interzis accesul pe un drum forestier spre a verifica o sesizare privind tăieri ilegale. S-a cerut în scris prezenţa reprezentanţilor Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice Suceava

Poliţiştii suceveni au deschis dosar penal în cazul unor tăieri ilegale de pe raza Ocolului Silvic Râşca sesizate de activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi au cerut oficial ca reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava să vină în zonă.

Potrivit IPJ Suceava, activistul de mediu Tiberiu Boşutar a sesizat prin 112 că în zona denumită Râşca Mare, în apropierea drumului forestier Puşcaşu, a identificat mai multe cioate nemarcate cu ciocanul silvic, în cursul dimineţii de 14 septembrie, motiv pentru care a solicitat intervenţia poliţiştilor la faţa locului.

În acest caz s-a solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Râşca, dar poliţiştii au fost îndrumaţi să se adreseze Gărzii Forestiere Suceava, instituţie competentă în vederea efectuării de verificări în cauză.

Ulterior, poliţiştii au luat legătura cu conducerea Gărzii Forestiere Suceava, care a precizat că nu avea lucrători disponibili în acel moment, ei fiind angrenaţi în alte activităţi planificate.

Împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boşutar, poliţiştii s-au deplasat cu intenţia de a ajunge la faţa locului, iar la intrarea în pădure, respectiv pe drumul forestier care duce înspre zona denumită Râşca Mare, s-a găsit o barieră închisă, aceasta fiind asigurată cu lacăt, din dispoziţia şefului de ocol, după cum a rezultat din discuţia purtată cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Râşca.

Poliţiştii au solicitat activistului de mediu să se deplaseze pe jos, dar acesta a refuzat, în condiţiile în care era vorba de mai mulţi kilometri de parcurs.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „tăiere de arbori nemarcaţi cu ciocanul silvic” şi „furt de arbori nemarcaţi cu ciocanul silvic”.

În cauză s-a solicitat în scris prezenţa la faţa locului a unor reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi a Direcţiei Silvice Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: