Când s-a votat pentru organizarea licitaţiei vizând salubrizarea stradală a municipiului

Consilierii PSD Suceava au părăsit şedinţa CL

> Cuşnir: Aţi amânat licitaţia ca să devină un subiect urgent. Lungu: Suntem în cadru absolut legal

Consilierii locali PSD Suceava au părăsit, ieri, şedinţa la votul privind organizarea licitaţiei pentru salubrizarea municipiului Suceava, acuzându-l pe primarul Ion Lungu că a venit cu această iniţiativă cu câteva săptămâni înainte de expirarea unui contract de 7 ani.

„Este o obişnuinţă să nu rezolvaţi lucrurile la timp, spre a deveni urgent, pentru a genera presiune” a spus liderul grupului PSD din CL Suceava, Dan Ioan Cuşnir.

El a arătat că nu este acceptabil ca un contract de 7 ani să fie dezbătut în şedinţă extraordinară cu 3 săptămâni înainte de expirarea lui. Cuşnir a mai spus că, din punctul lui de vedere, procedura trebuia începută cu multe luni în urmă.

„Este o mascaradă. Dacă începeaţi procedurile cu 6 luni înainte, era o iniţiativă corectă” a mai declarat Cuşnir, care a menţionat că grupul PSD părăseşte şedinţa la acest punct de pe ordinea de zi.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a declarat că acum doar se hotărăşte demararea procedurii de licitaţie.

„Nu văd în ce constă mascarada. Suntem în cadru absolut legal” a spus Lungu, argumentând că era o problemă dacă respectivul contract era deja expirat. El a mai arătat că a fost perioada de concedii şi că din acest motiv a fost iniţiat acum proiectul de hotărâre.

Ion Lungu a explicat că se va prelungi contractul actual până când va fi desemnat noul operator care va efectua salubrizarea stradală.

Primarul a estimat că în jumătate de an – un an se va decide operatorul.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a considerat ca fiind doar cu caracter electoral gestul consilierilor locali PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: