Avem bani în cont !

> Acesta este mesajul lui Ion Lungu pentru constructorii care nu mai lucrau din cauza scumpirii materialelor şi neactualizării contractelor > Municipiul Suceava a luat un credit de trezorerie de 30 de milioane de lei, sumă care va fi destinată susţinerii financiare a lucrărilor aferente a 15 obiective de investiţii > Lungu le-a cerut firmelor constructoare să se mobilizeze, astfel încât să recupereze, până la sfârşitul sezonului, cât mai mult din ceea ce nu s-a făcut în cursul verii

Comisia de Împrumuturi a Ministerului Finanţelor Publice a aprobat pentru municipiul Suceava, la începutul acestei săptămâni, un credit de trezorerie de 30 de milioane de lei. Împrumutul este contractat în baza Hotărârii de Guvern nr. 83 din 27 iulie 2021, prin care autorităţile administraţiei publice locale şi instituţiile publice pot contracta împrumuturi cu dobânzi avantajoase.

„Sigur, creditul este valabil pentru anul financiar actual, aceşti bani putând fi traşi până la sfârşitul lui 2021. Sperăm ca în octombrie şi noiembrie să se poată lucra” a precizat edilul-şef. La depunerea cererii pentru împrumutul de 30 de milioane de lei, Lungu evidenţia că suma va fi destinată susţinerii financiare a derulării a 15 importante obiective de investiţii de pe raza reşedinţei de judeţ. În aceste circumstanţe, primarul s-a întâlnit cu constructorii care, pe fondul necesităţii actualizării contractelor, ca urmare a scumpirii materialelor, adoptaseră o relativă stare de expectativă.

„Tocmai de aceea am avut discuţii cu firmele de construcţii, să le anunţăm că avem bani în cont, există bani, să se mobilizeze, să recuperăm, până la sfârşitul sezonului, cât mai mult din ceea ce n-am făcut în cursul verii” a subliniat Ion Lungu. Potrivit calculelor iniţiale, ar urma să fie finanţate ruta alternativă Suceava – Botoşani, cu 8 milioane de lei; modernizarea ştrandului Iţcani – 8 milioane de lei; modernizarea Pieţei agroalimentare „George Enescu” – 5 milioane de lei; reţeaua de canalizare pentru apa menajeră de pe strada Făgetului – 1,6 milioane de lei; încălzirea bazarului – 1,5 milioane de lei; alimentarea cu energie electrică a autobazei din Burdujeni-sat – un milion de lei; modernizarea străzii Lipoveni – un milion de lei; introducerea gazelor naturale în Burdujeni-sat – 800.000 de lei; amenajarea serei floricole – 600.000 de lei; alimentarea cu energie electrică în cartierul Europa – 500.000 de lei. De asemenea, pentru drumuri şi alei, în cartierul Europa se vor aloca 400.000 de lei, la fel ca pentru modernizarea străzilor Crângului, Ştefan Luchian, Emil Cioran şi Aleii Jupiter. Primăria Suceava are în derulare investiţii de 50 de milioane de euro, recent Ion Lungu apreciind că actualizarea contractelor conform majorărilor preţurilor ar necesita, doar pentru cererile actuale, un milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: