Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava Niculai Barbă

Centrul Cultural „Bucovina” va aborda şi alte stiluri de muzică, în afara muzicii populare

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat, joi, că prin reorganizarea Centrului Cultural „Bucovina” (CCB) se va diversifica activitatea acestei instituţii culturale, iar un prim pas va fi realizarea de evenimente muzicale în care publicului îi vor fi prezentate şi alte genuri de muzică, în afară de muzica populară.

Niculai Barbă a declarat că este vorba despre ateliere muzicale cu şi pentru public, care vor fi organizate şi prezentate de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”.

„Venim în întâmpinarea publicului cu diferite genuri muzicale. Vom începe cu ateliere de muzică clasică. Ne propunem să deschidem seria acestor ateliere din data de 19 septembrie” a spus Niculai Barbă.

El a arătat că primul eveniment va fi organizat în sala de spectacole de la Teatrul Municipal. Atelierele vor include recitaluri la pian cu Johannes Onesciuc şi la vioară cu Cristian Reuţ, care vor efectua şi câte o mică introducere pentru fiecare piesă interpretată. Astfel, cei doi vor vorbi pe scurt despre perioada din viaţa compozitorului în care a fost scrisă lucrarea, perioada muzicală în care se încadrează lucrarea, scopul cu care a fost compusă, despre firul epic al lucrării, acolo unde este cazul.

Evenimentele muzicale vor continua cu alte ateliere, la care vor participa instrumentişti din cadrul CCB, dar şi invitaţi, suceveni care performează în orchestre din ţară şi străinătate, a menţionat vicepreşedintele CJ Suceava.

„Ne dorim să oferim sucevenilor şi acest gen de muzică. Dacă va fi public – şi eu cred ca există acest public –, ne gândim să oferim periodic recitaluri şi spectacole” a spus Niculai Barbă, care a amintit că CJ Suceava urmează să organizeze anul viitor şi prima ediţie a Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”.

Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că, după o perioadă în care se va analiza impactul evenimentelor muzicale organizate în această perioadă, se va putea construi un cadru adecvat pentru înfiinţarea unei instituţii culturale de profil.

„După reorganizarea Şcolii Populare de Artă, urmează să pregătim şi alte decizii cu privire la Centrul Cultural «Bucovina». Vom continua să diversificăm şi să dinamizăm activitatea instituţiei şi, pentru că intenţionăm ca în anul viitor să fim parteneri în cât mai multe evenimente, voi propune să avem o serie de întâlniri pe acest domeniu” a spus Niculai Barbă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Dar să nu vă puneți frână,domnu Barbă,să continuați să vă gândiți care este buba la CCB! Cum se face consultanță artistică de către un 1/8doct,impostor dovedit,măcăleandru și sociopat! Il știți foarte bine,deoarece i-ați permis să rămână și după vârsta de pensionare ,ca să-l consilieze pe domnul Flutur,cel mai probabil,spre cele necesare ale motanului Somnorilă! Și nu numai…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: