Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, din nou la Cetatea de Scaun a Sucevei

După „Lecţia de 10” din 22 februarie a.c., tinerii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, mereu energici şi dornici de învăţătură, dimpreună cu coordonatorul asociaţiei, pr. Justinian-Remus Cojocar, au participat la o nouă acţiune, în dorinţa de a adăuga la cultura lor generală cunoştinţe istorice legate de frumoasa stemă a Moldovei.

Au petrecut o zi interesantă la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde au vizitat expoziţia „Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecţiile Muzeului Naţional al Bucovinei”, din interiorul Casei Custodelui. S-au aventurat prin Cetate, au cercetat informaţiile de pe panourile de prezentare, apoi au completat un chestionar.

Au făcut cunoştinţă cu stema Moldovei – un cap de bour, văzut din faţă, cu o stea între coarne şi însoţit la dreapta de un soare, iar la stânga de o lună – pe care au descoperit-o în diferite reprezentări, pe diferite piese din piatră, plăci, discuri de teracotă, obiecte de metal, cahle şi pe documente vechi medievale moldoveneşti, au aflat despre evoluţia reprezentării stemei din sec. al XIV-lea şi până în sec. al XIX-lea şi şi-au îmbogăţit cunoştinţele din domeniul heraldicii, care se ocupă cu studierea stemelor.

Şi de data aceasta, membrii asociaţiei adresează mulţumiri Muzeului Naţional al Bucovinei şi muzeografului Paula Moroşanu pentru sprijinul acordat în materializarea proiectelor lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: