Servicii de 160.000 de lei pentru scanarea 3D a clădirii Palatului Administrativ 

> Lucrările de punere în siguranţă sunt estimate la peste 535.000 de lei, serviciile de expertizare tehnică a structurii de rezistenţă fiind apreciate la aproape 47.000  de lei

O sumă de 743.750 de lei disponibilizează Consiliul Judeţean Suceava din excedentul bugetului pe anul trecut pentru intervenţii în regim de urgenţă la Palatul Administrativ al judeţului. Astfel, conform unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului judeţean, sunt propuse lucrări de punere în siguranţă în valoare de 535.000 de lei, cât şi expertizarea tehnică a structurii de rezistenţă, cu o valoare de 47.600 de lei. La acestea se adaugă şi scanarea 3D a clădirii, serviciu costând 160.650 de lei.

În dimineaţa zilei de 6 martie 2021, un incendiu a avariat grav imobilul din municipiul Suceava care adăposteşte Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean. Deteriorate în totalitate au fost învelitoarea din tablă, şarpanta mansardei şi podul clădirii. Spaţiile de la etajele III, II şi I, precum şi parterul şi subsolul imobilului au avut de suferit de pe urma apei folosite de pompieri la stingerea focului.

Imediat după lichidarea incendiului au fost luate măsuri de primă urgenţă pentru degajarea materialelor, punerea în siguranţă, dar şi de protejare a monumentului istoric.

În urma întâlnirii la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene, Inspectoratului Judeţean în Construcţii, experţi tehnici, ingineri de structură, arhitecţi şi proiectanţi, au fost propuse mai multe lucrări în regim de urgenţă. Este vorba despre desfacerea învelitoarei, demontarea şarpantei afectate, a tavanelor din gips-carton, precum şi intervenţii la pereţii afectaţi. Totodată, lucrări de consolidare sunt prevăzute la coşul de fum, peretele fronton, cât şi la învelitoarea provizorie din folie de tip prelată.

Propusă a fost inclusiv achiziţionarea serviciilor de scanare 3D a clădirii şi de expertizare tehnică a acesteia.

Spre deosebire de cele menţionate mai sus, în raportul administratorului public Irina Vasilciuc se arată că pentru scanarea tridimensională a imobilului Palatului Administrativ alocarea financiară necesară din bugetul judeţului Suceava este de 135.000 de lei. De asemenea, respectivele cheltuieli ar urma a fi prinse în programul de investiţii din anul 2021, lucrările de punere în siguranţă fiind estimate la 450.000 de lei, iar serviciile de expertiză tehnică a structurii de rezistenţă fiind apreciate la 40.000 de lei.

După încheierea exerciţiului bugetar al anului 2020 a rezultat un excedent bugetar de peste 102  milioane de lei, mai mult de 21 de milioane de lei fiind disponibilul din sumele destinate proiectelor din fonduri externe cu finanţare nerambursabilă aflate în curs de implementare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: