A trecut un an…

În urmă cu un an, după lupta cu o boală incurabilă, respectatul inginer Nicolae Mitocaru a plecat  dintre noi la cele veşnice. Ar fi împlinit anul acesta 70 de ani, însă Dumnezeu a hotărât să îl ia la El, după ce rolul lui pe pământ a fost împlinit.

Entuziast, întreprinzător, bun organizator, el a pus suflet în meserie, iar pasiunea pentru horticultură, felul de a lucra cu oamenii l-au făcut să ajungă în funcţii de conducere. A fost un soţ de nădejde, un om chibzuit, care, călătorind în Occident şi văzând mersul şi tendinţa, s-a alăturat iniţiativei soţiei de a face pasul spre mediul privat în 1992, odată cu deschiderea Farmaciei Floris. Astfel că drumurile profesionale ale celor doi soţi se unesc, prin implicarea în zona serviciilor de sănătate. Soţii Mitocaru  devin antreprenori de succes prin punerea bazelor farmaciei Florilex Pharmamit şi Mediplus (Iaşi). Disciplina economică şi financiară de care a dat dovadă inginerul Mitocaru, completate de priceperea doamnei în domeniul farmaceutic, au dus la dezvoltarea unor viitoare afaceri de familie, Alevia şi Alma Clinic, afaceri continuate cu succes de fiii familiei Mitocaru, Florin şi Alexandru.

Prin calităţile umane deosebite, Nicolae Mitocaru  a stârnit de-a lungul timpului admiraţia şi respectul celor care l-au cunoscut.

Faptul că a fost admirat şi respectat s-a văzut în ziua în care Nicolae Mitocaru a fost condus pe ultimul drum. A avut parte de mulţi prieteni în viaţă, dar şi pe drumul către cimitir (pe 8 martie 2020, încă nu se declarase starea de urgenţă provocată de pandemia de coronavirus). A avut parte şi de multe flori, printre care zambile, flori ce îi vor aduce aminte mereu doamnei Mitocaru de clipele frumoase ale studenţiei, dar şi de cei aproape 50 de ani de căsnicie alături de omul iubit.

Se cuvine, aşadar, ca în aceste  momente să ne aducem aminte de el, să păstrăm un pios omagiu pentru un acest OM care va rămâne un model de a face ceva pentru cei din jur şi de a sprijini comunitatea. (MIHAELA şi SILVIU BUCULEI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: