Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

134.622 de copii suceveni aşteaptă majorarea alocaţiilor

> PSD face tot ce-i stă în putinţă să determine majoritatea de dreapta să voteze pentru interesul copiilor

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, joi, că Parlamentul României a început dezbaterea în comisii a proiectului de buget pentru anul 2021 şi că, deşi este în opoziţie şi nu are majoritate, PSD face tot ce-i stă în putinţă pentru interesul copiilor.

Ea a spus că grupul parlamentarilor PSD a depus amendamentul care prevede majorarea alocaţiilor începând cu 1 martie 2021 la nivelul prevăzut iniţial în Legea dublării alocaţiilor nr.14/2020. Alocaţiile ar urma să crească: de la 214 la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.

La nivelul judeţului Suceava, 134.622 de copii aşteaptă majorarea alocaţiilor conform legislaţiei în vigoare şi amendamentelor depuse de PSD la legea bugetului de stat pentru anul 2021. Dintre aceştia, 12.099 copii au vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, 116.966 au vârsta între 2 şi 18 ani, 2.183 sunt copii cu handicap şi 3.285 au peste 18 ani, dar urmează o altă formă de învăţământ, a precizat deputatul sucevean.

Potrivit Mirelei Adomnicăi, la o comparaţie a României cu ţările Uniunii Europene, 50% din întreaga populaţie de copii e în risc de sărăcie şi excluziune socială, adică unu din doi copii.

„20% dintre copiii noştri sunt în risc de abandon şcolar şi alţi 18% sunt în risc de părăsire timpurie a şcolii. Dincolo de aceste statistici şocante, în România cheltuielile cu protecţia socială pe locuitor sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană: 18%, de aproape 4 ori mai mici decât media Uniunii Europene, de 30%. De aceea, PSD a decis iniţierea unei campanii naţionale on line prin care să cheme alături toţi cetăţenii din fiecare judeţ să-i determine pe parlamentarii Puterii să voteze creşterea imediată a alocaţiilor, de săptămâna viitoare” a spus Adomnicăi.

Ea a făcut un apel public către toţi sucevenii să acceseze linkul https://www.psd.ro/alocatii/ şi să transmită parlamentarilor PNL şi USR – PLUS cât de important este ca aceştia să lase deoparte orgoliul politic şi să susţină interesul copiilor.

„Sper că şi sucevenii vor convinge parlamentarii pe care îi vor contacta să îşi amintească de îndatoririle lor faţă de cei care i-au votat şi vor susţine în Parlament amendamentul PSD privind creşterea alocaţiilor” a spus Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: