Suceava

Schimbări la examenul pentru permisul auto

Alexandru Duţuc

> Plecarea în proba de traseu se efectuează din alte locuri

Şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto Suceava, Alexandru Duţuc, a declarat la News Bucovina că de luni proba de traseu nu mai porneşte din parcarea fostei fabrici de sticlă; au fost stabilite noi parcări de unde va începe proba.

„Am început deja să lucrăm după o nouă metodologie” a spus Duţuc.

El a menţionat că au fost formate grupuri de candidaţi şi se folosesc alte puncte de plecare pentru proba de traseu.

„Nu mai folosim locaţia anterioară. Persoanele care urmează să susţină examenul într-o anumită zi se adună în parcarea Iulius Mall, se face prezenţa şi instructajul, după care se deplasează la parcările Selgros, Ramiro şi cea din apropierea Gării Iţcani, fosta platformă de încărcare a vagoanelor, care e pentru vehicule mai mari” a precizat Duţuc.

El a specificat că s-a dorit schimbarea punctelor de plecare pentru că examenul durează şi candidaţii pot să beneficieze de adăpost de intemperii, toaletă şi zonă de unde se pot achiziţiona alimente şi băuturi nealcoolice.

Alexandru Duţuc a mai spus că o a patra locaţie, care este de rezervă, dacă intervin anumite situaţii, este parcarea de lângă sala evenimente Eden Garden.

Şapte examinatori

Şeful serviciului a mai anunţat că de duminică sunt şapte examinatori, după ce au fost delegaţi patru lucrători din cadrul IPJ Suceava care au parcurs procedura, au susţinut cursuri şi au dat examen de final. „De duminică au început să examineze. Avem şapte examinatori sau opt, cu mine, dacă e nevoie de suplimentare. Lucru pe care l-am făcut şi duminică” a spus Duţuc.

El a arătat că în actuala situaţie se încearcă menţinerea ritmului de programări la intervalul de acum; pentru reducerea acestui interval ar mai fi nevoie de încă cel puţin patru examinatori pentru proba de traseu.

„Acum să ne menţinem pe linia de plutire. Până se va clarifica situaţia colegilor vizaţi de acţiunea DNA nu vom găsi alte soluţii, va trebui să improvizăm şi să lucrăm cu colegi detaşaţi” a spus Duţuc, care a menţionat că în schema de personal sunt incluse şi persoanele care în prezent sunt suspendate ca urmare a cercetărilor făcute de DNA. Acestea vor fi menţinute în schemă până la o decizie definitivă a instanţei de judecată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: