Viceprimarul USR Teodora Munteanu, despre construcţia unui corp al USV în parcul Universităţii:

De ce să căutăm soluţii tehnice să o înghesuim acolo, când poate fi construită în campusul de la Moara?

Viceprimarul USR al Sucevei, Teodora Munteanu, a declarat recent, la News Bucovina, că nu poate fi de acord cu construirea unei clădiri în parcul Universităţii, pentru că este afectat acest spaţiu verde al oraşului.

„Noi dorim ca Universitatea să construiască o facultate de medicină. Dorim să sprijinim Universitatea. Nu avem nimic împotriva acestei facultăţi” a spus Munteanu.

Ea a spus că a participat ca invitat la comisia tehnică, unde a văzut această cerere pentru un aviz de oportunitate.

„Acolo scria regim de înălţime maxim, subsol, parter plus zece etaje. Acesta este regimul maxim de înălţime pe care l-au solicitat” a declarat viceprimarul.

Ea a adăugat că în comisia tehnică a spus că nu i se pare potrivit ca în parcul Universităţii, singurul parc din zonă, să se facă această construcţie.

„Au spus că vor reduce regimul de înălţime la P plus 8. Am întrebat de ce nu construiesc o nouă clădire, o nouă facultate la Moara, unde au teren foarte mare. Au spus că facultatea de medicină trebuie să fie aproape de spital şi le-am spus să relocheze o altă facultate la Moara. Ar putea să facă facultatea de silvicultură acolo, pentru că au început un parc dendrologic” a declarat viceprimarul.

Teodora Munteanu consideră că toată lumea, împreună, cu bună-credinţă, poate găsi o soluţie.

„Ei spun că pe acel teren de la Moara nu au utilităţi. Totuşi, ei au acel teren de 10 ani. Trebuia ca în acest timp să fi găsit o posibilitate să aducă utilităţile acolo” a adăugat viceprimarul.

Teodora Munteanu a menţionat că în apropiere este şi sediul Direcţiei Silvice Suceava, o clădire foarte frumoasă, iar construcţia se va face pe piloni şi se va trece pe sub clădire.

„De ce trebuie să găsim nişte soluţii tehnice să o înghesuim acolo? Se vor tăia şi nouă copaci. Este prevăzut acolo” a menţionat ea.

Totodată, viceprimarul a subliniat că nu vrea să se gândească cum va arăta parcul respectiv la vară, când vor trece betoniere pe acolo, când vor trece maşini cu materiale…

Ea a menţionat că a constatat că doar puţini cetăţeni sunt de acord cu ridicarea respectivei clădiri.

Mai mult, Teodora Munteanu a declarat că a cerut  ca în curând Suceava să aibă un arhitect-şef, iar planul urbanistic general să fie aprobat.

Potrivit viceprimarului Teodora Munteanu, PUG este acum la avizare la instituţii de mediu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: