La Şcheia

Localnicii sunt nemulţumiţi din cauză că au reînceput furturile din locuinţe

> Poliţiştii s-au plâns că nu au combustibil pentru patrulare şi nici personal suficient

Mai mulţi localnici din comuna Şcheia au protestat, vineri, la sediul Primăriei din comună, solicitând măsuri pentru oprirea furturilor din locuinţe care au reînceput pe cuprinsul aşezării.

Primarul comunei, Vasile Andriciuc, a recunoscut că se întâmplă fapte penale, furturile stagnaseră o perioadă: „nu total, iar unii au fost duşi unde le este locul”.

În ceea ce priveşte o situaţie înregistrată joi, primarul a spus că activitatea poliţiei naţionale nu depinde de el.

Unul dintre păgubiţi a arătat că atunci când poliţiştii s-au deplasat la el la locuinţă i-au spus că nu au combustibil pentru a face patrulări în comune, având în competenţă şase comune.

Primarul a arătat că va încerca să sensibilizeze conducerea IPJ Suceava.

„Am făcut adrese şi unele au fost puse în aplicare privind situaţiile neplăcute din comună” a spus Andriciuc.

El a menţionat că, dacă localnicii au ridicat din nou problema furturilor, va face o nouă adresă la IPJ Suceava şi va face şi precizările privind lipsa de personal şi de combustibil.

„Personal, am ridicat aceste probleme şi la Prefectură, la Consiliul Judeţean şi la Poliţie” a precizat Andriciuc.

Unul dintre localnici l-a întrebat pe primar câţi angajaţi are Poliţia Locală şi cu cât sunt plătiţi, iar acesta a menţionat că cei şapte angajaţi ai Poliţiei Locale au salarii între 2.900 de lei şi 4000 de lei.

Localnicul respectiv i-a răspuns că mai bine ar desfiinţa Poliţia Locală şi că s-ar ocupa el, „cu patru băieţi”, contra a 1.000 de euro, şi se va reduce infracţionalitatea.

„Vin eu cu patru băieţi şi scade infracţionalitatea cu 95%. Cu 1.000 de euro pe lună”, a spus bărbatul, care a menţionat că prestaţia respectivă ar include şi patrulări pe raza comunei.

Dar primarul i-a spus că va trebui găsită formula legală pentru o asemenea activitate…

Localnicii şi-au mai exprimat nemulţumirea şi faţă de multe alte aspecte neclare din comună, legate de energia electrică, de situaţia terenurilor, unităţile şcolare şi reţeaua de apă potabilă şi de canalizare, arătând că toate proiectele promise au fost făcute „de mântuială” şi că lucrurile nu funcţionează normal, mai ales într-o comună care are un buget cât un oraş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: