Pentru noua programare europeană  2021-2027

Primăria Suceava are un portofoliu de proiecte de aproape 130 de milioane de euro

>„Vrem să atragem finanţări europene cât mai consistente, acestea fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea municipiului Suceava” susţine viceprimarul Lucian Harşovschi, precizând că sunt atacate POR şi PNRR

Primăria Municipiului Suceava are ca prioritate atragerea unui volum cât mai mare de fonduri europene nerambursabile, în acest sens fiind urmărită pregătirea personalului, dar şi atragerea de specialişti în domeniu.

Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, la această dată, în organigrama Serviciului „Proiecte europene” figurează 8 angajaţi specializaţi, „persoane tinere, optimiste şi care vor să se implice”, doi dintre ei fiind în concediu pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani. De la celelalte compartimente ale executivului, la serviciul amintit au fost detaşaţi 4 salariaţi, alte două persoane fiind angajate cu contract de muncă.

„Nu ne vom opri, vom merge cu extinderea până la 20 de persoane. Vrem să atragem finanţări europene cât mai consistente, acestea fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea municipiului Suceava” a punctat Lucian Harşovschi.

În perioada 2007-2013, prin intermediul personalului specializat, municipiul Suceava a atras finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 22,4 milioane de euro. În programarea europeană 2014-2020, sunt angajate proiecte europene cu o valoare de 46,6 de milioane de euro, cu menţiunea că procedurile sunt încă în curs, după regula finanţării „n+2”. În ceea ce priveşte noua programare europeană 2021-2027, portofoliul de proiecte al Primăriei municipiului Suceava se ridică la 84,2 milioane de euro pe Programul Operaţional Regional (POR) şi la 44 de milioane de euro în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

După relocarea Serviciului „Stare civilă” într-un spaţiu  achiziţionat de Primăria Suceava în centrul municipiului,  Serviciul „Proiecte europene” se va bucura de un spaţiu mult mai generos. „Vom detaşa, iar dacă este cazul vom face şi angajări, pentru că este foarte important să aducem şi specialişti” a punctat Lucian Harşovschi.

În prezent, este scos la licitaţie proiectul „Sistem integrat de management şi modelare urbană destinat fluidizării traficului şi îmbunătăţirii calităţii vieţii”, în valoare de 7,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: