ÎPS Calinic doreşte înfiinţarea unei şcoli de cântăreţi bisericeşti la Seminarul Teologic

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a anunţat, vineri, ca ia în calcul înfiinţarea unei şcoli de cântăreţi bisericeşti în cadrul Seminarului Teologic din Suceava.

Ierarhul a răspuns întrebării unui enoriaş care dorea să afle dacă va fi înfiinţată o astfel de şcoală la Suceava.

ÎPS Calinic a explicat că, în prezent, nu există o astfel de specializare în oferta educaţională a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, iar nevoia de formare este asigurată, în acest an, prin cursurile pentru cântăreţi bisericeşti, care este un program scurt de formare continuă organizat de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava.

Potrivit ÎPS Calinic, cursurile pentru cântăreţi bisericeşti presupun parcurgerea a două module de formare (fiecare cu o durată de 24 de ore), pentru elemente de muzică psaltică, respectiv elemente de liturgică şi tipic bisericesc.

Cursurile asigură participanţilor la programul de formare cunoaşterea şi utilizarea elementelor de limbaj muzical, a unor elemente de liturgică şi tipic, asimilarea noţiunilor liturgice şi tipiconale fundamentale şi corelarea în practica muzicală a elementelor de limbaj muzical asimilate.

„În viitor, nu excludem posibilitatea înfiinţării şcolii de cântăreţi bisericeşti, ca secţie a Seminarului Teologic Liceal Ortodox «Mitropolitul Dosoftei» din Suceava” a transmis ÎPS Calinic. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI