Rădăuţi

Primarul Bogdan Loghin a prezentat şefilor de secţii din spitalul municipal proiectul noului spital de boli infecţioase

> Clădirea va avea parter şi două etaje şi va fi amplasată în curtea actualului spital

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, s-a întâlnit miercuri cu medicii şefi de secţii din cadrul Spitalului „Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.

Întâlnirea a avut loc în sala Casei de Cultură, pentru păstrarea distanţelor impuse de pandemie, şi a avut ca scop unele discuţii consultative referitoare la construcţia noului spital.

Într-un comunicat al Primăriei Rădăuţi s-a arătat că noul amplasament situat în curtea din spatele spitalului, vizează cu prioritate reducerea distanţei faţă de majoritatea laboratoarelor pentru efectuarea analizelor.

„Potrivit medicilor rădăuţeni, un proiect asemănător a mai fost înaintat şi administraţiilor anterioare, din păcate, fără succes” se menţionează în comunicat.

La această întâlnire, alături de primar a fost prezent şi arhitectul Ciprian Galan, care a purtat discuţii aplicate cu medicii prezenţi, în faţa planşelor proiectate, privitoare la amplasament şi necesităţi.

Potrivit specialiştilor din spital, deşi s-a pornit de la ideea unei construcţii modulare, considerată neoportună şi nefuncţională, ca în cazul Leţcani, şi avansată ulterior la una P+1, s-a considerat că noua construcţie trebuie să fie de tip parter plus două etaje, date fiind foile de zi care sunt profitabile financiar şi normele care impun autorizările ulterioare.

Totodată, s-a concluzionat că noua construcţie trebuie să acopere necesitatea şi numărul de paturi pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii şi infecţioase, indiferent dacă la data finalizării cazurile de Covid-19 vor fi foarte puţine.

„Stabilirea locaţiei noului spital este un punct important în cadrul etapelor de realizare, proiectantul fiind obligat să se alinieze la utilităţi precum rezerva de apă, de oxigen, de gaz şi de energie electrică” se mai arată în comunicat.

În final, a fost abordată şi problema modernizării spaţiului de parcare, ca un proiect integrat.

Primarul Bogdan Loghin s-a declarat mulţumit de rezultatul şedinţei, cu atât mai mult cu cât noul amplasament, crearea spaţiilor pentru foile de zi şi reducerea distanţei dintre spitalul din proiect şi laboratoarele de analize existente în spital vor permite realizarea unor economii substanţiale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: