Despre clipa de soare

Nu vă spun o noutate, trecem prin vremuri care ne încearcă în fel şi chip, le străbatem împreună şi individual. Le simt cum mă apasă şi mă influenţează, evident că nu în bine.

După ce o vreme m-am tot văitat copilăreşte în sinea mea, simţindu-mă copleşită, am acceptat că aşa e viaţa, că aş fi naivă, nerealistă să-i cer să fie doar aşa, ca o zi cu soare. Am acceptat că pot pleca de lângă mine sau din imediata mea apropiere oameni care mi-au fost dragi sau pe care i-am iubit, am admis că, totuşi, oricât de greu aş fi trecut eu prin pandemie, pe mine, cel puţin până acum, boala nu m-a încercat decât la nivel de spaimă, am strâns cureaua şi mi-am rearanjat viaţa, astfel încât să-mi fie suportabilă.

Cel mai mult m-a afectat, însă, faptul că mi-a dispărut zâmbetul, cheful de viaţă, dorinţa de a face ceva, curiozitatea. Cu greu mă recunosc în perioada asta în care mă împing, de cele mai multe ori, zi după zi, oră după oră. Parcă trec printr-o iarnă nesfârşită, cenuşie, lipsită de căldură şi lumină.

Până de curând, când, mergând pe stradă, mi-a apărut, dintr-odată în faţă, dintre nori, soarele. Mergeam abătută, cu griul în ochi, şi m-am trezit învăluită într-o căldură pe care am recunoscut-o imediat şi după care îndelung tânjisem.

Şi mi-am zis de după mască, picată toată în deznădejde, că dacă am putut să recunosc atât de repede bucuria dată de raza de soare, sigur voi putea, atunci când noua normalitate se va fi aşternut peste noi, să găsesc în ea o rază, cât de firavă. Sigur voi identifica în ea ceva din căldura vremurilor de altădată.

Chiar dacă eu sunt alta, chiar dacă ele sunt altele, stropul acela de căldură sigur există.

O să-l recunosc, sunt sigură!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI