Pe durata anului trecut

Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea a 16 întreprinderi

Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu a prezentat joi, printr-un comunicat de presă, raportul de activitate pentru anul 2020.

Astfel, Garda de Mediu Suceava a efectuat anul trecut 782 de controale în domeniul controlului poluării industriale şi controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate, dintre care 190 controale planificate, trei inspecţii SEVESO şi 589 controale neplanificate.

Prin urmare, au fost constatate numeroase neconformităţi, care au condus la aplicarea a 181 de amenzi, în valoare totală de 1.467.500 lei.

Pe lângă acestea, au fost aplicate şi 19 sancţiuni contravenţionale complementare, respectiv 16 suspendări de activitate, o desfiinţare lucrări şi două propuneri de suspendare a actelor de reglementare.

De menţionat că, pentru faptele ce au constituit infracţiuni, s-au efectuat două sesizări ale organelor de cercetare penală.

Sursa citată precizează că, timp de un an, instituţia a efectuat următoarele tipuri de inspecţii: > inspecţii privind verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale (conform PNGD); > inspecţii la depozitele de deşeuri în funcţiune, în curs de închidere şi închise; > inspecţii la operatorii cu fluxuri specifice de deşeuri; >  inspecţii la instalaţiile IED şi SEVESO; >  inspecţii privind emisiile de COV din activităţi industriale; > inspecţii privind respectarea prevederilor Regulamentului nr. 1906/2006 (REACH) şi Regulamentului nr. 1272/2008 (CLP); > inspecţii privind verificarea stării de salubrizare a localităţilor, cursurilor de apă şi a căilor de comunicaţie; > inspecţii la staţii de epurare ape uzate existente şi în curs de realizare, inclusiv verificarea încadrării parametrilor la evacuare în emisar şi managementul nămolurilor; > inspecţii privind respectarea Regulamentului nr. 995/2010 privind obligaţiile care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn; >  inspecţii privind activitatea balastierelor; > inspecţii privind respectarea prevederilor legislaţiei privind vehiculele scoase din uz; >  inspecţii în siturile Natura2000 şi în proximitatea acestora; > inspecţii privind respectarea legislaţiei în domeniul administrării spaţiilor verzi; >  inspecţii privind verificarea activităţii grădinilor zoologice şi menajeriilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: