Lucian Harşovschi:

„Primăria Suceava este pregătită să deschidă şcolile”

Lucian Harşovschi speră ca municipiul Suceava să reintre în scenariul verde, pentru ca toţi elevii să meargă la şcoală.

Viceprimarul Lucian Harşovschi şi-a exprimat încrederea, vineri, că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Suceava va coborî sub 1,5 cazuri la mia de locuitori în perioada următoare, astfel încât în data de 8 februarie toţi elevii să meargă la şcoală.

El a arătat că, în funcţie de analiza care se va face la 2 februarie, ar urma ca din 8 februarie să se deschidă şcolile. Potrivit viceprimarului, va conta gradul de infectare în fiecare localitate pentru a se stabili scenariul în care se va merge la şcoală.

„Primăria Suceava este pregătită să deschidă şcolile” a spus Lucian Harşovschi.

El a menţionat că vineri rata de infectare în municipiul Suceava era 2,64, ceea ce înseamnă că se va merge în scenariul galben. Dar că speră să se ajungă totuşi la scenariul verde, pentru ca toţi elevii să revină în bănci.

„Noi sperăm să ne îndreptăm spre scenariul verde. Ţine de responsabilitate şi de felul nostru de a fi. Respectându-ne pe noi, îi respectăm şi pe ceilalţi. Altfel, rişti să te îmbolnăveşti tu sau să-l îmbolnăveşti pe cel mai drag” a spus viceprimarul.

El a arătat că este important ca fiecare să respecte măsurile de protecţie sanitară, dar şi cele de distanţare fizică.

„Noi am învăţat şi în carantină că trebuie să facem orice pentru sănătatea populaţiei” a spus viceprimarul.

Viceprimarul a menţionat că dacă se vor redeschide şcolile din 8 februarie „nu e un capăt de ţară” că patru săli de sport, unde sunt amenajate centre comunitare de vaccinare împotriva Covid-19, nu vor fi deschise.

Lucian Harşovschi a spus că este importantă funcţionarea acestor centre de vaccinare, pentru că dorinţa autorităţilor locale este ca în municipiu să fie un grad de imunizare cât mai mare, „ca să se încheie odată cu această epidemie”.

Potrivit anunţului făcut de preşedintele Klaus Iohannis, dacă localitatea este în scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală.

În cazul în care localitatea este în scenariul galben – grădiniţele, clasele I-IV, VIII şi XII merg la şcoală, celelalte clase continuă în online. Dacă localitatea este în scenariul roşu, rămân acasă copiii din clasele V-VIII şi liceele, dar continuă să meargă grădiniţele şi clasele primare. Dacă rata de infectare este peste 6 cazuri la mia de locuitori, localitatea se carantinează, iar şcoala se desfăşoară online. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: