Suceava

Parcările de pe Aleea Trandafirilor şi de pe Anastasie Crimca au intrat în regim de parcare cu plată

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că parcările amenajate de municipalitate pe Aleea Trandafirilor şi pe strada Anastasie Crimca au intrat, de sâmbătă, în regim de parcare cu plată.

El a precizat că Primăria Municipiului Suceava administrează parcări cu plată în care funcţionează sistemul de autotaxare.

Viceprimarul a spus că, în anul 2020, în oraş au funcţionat 11 parcări cu plată, dintre care nouă supraterane – Piaţa Centrală, magazin Bucovina, hotel Bucovina, Ştefan cel Mare, IPJ, Dorna, Nicolae Bălcescu, Vasile Alecsandri, Vasile Bumbac – şi cele două parcări subterane de sub esplanada centrală.

Harşovschi a arătat că în ceea ce priveşte încasările, în 2020 au fost încasări totale de 943.627 lei (inclusiv din abonamente), spre deosebire de anul 2019, când încasările au fost în valoare de 874.496 lei. Parcarea de pe str. Ştefan cel Mare a fost cea mai solicitată, aducând municipalităţii 154.588 lei.

Începând cu luna octombrie a anului 2019, plata s-a putut realiza şi prin SMS, cu cardul bancar şi prin intermediul aplicaţiei; încasările prin SMS au fost de 16.784 lei, iar cu cardul 7.205 lei.

Alţi 94.940 lei au fost încasaţi din plata taxei majorate pentru cei care nu şi-au achitat locul de parcare, la care se mai adaugă 129.700 lei din cele 783 de amenzi aplicate de Poliţia Locală.

De remarcat este că în 2020 încasările au fost mai mari ca în 2019, deşi pe perioada în care municipiul Suceava a fost în carantină nu s-au perceput taxe pentru parcare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: