Judeţul a primit 3.100 de seringi pentru vaccinarea împotriva Covid-19

> Acestea sunt distribuite în centrele comunitare > În etapa a doua a campaniei sunt eligibili pentru vaccinare circa 140.000 de suceveni

 3.100 de seringi de 1 ml au fost repartizate judeţului Suceava pentru a fi distribuite celor 22 de centre comunitare de vaccinare care vor deveni operaţionale în perioada următoare. Potrivit Prefecturii, ţinând cont de necesitatea imperativă a asigurării protecţiei personalului medical care va deservi centrele de vaccinare comunitare, dar mai ales a persoanelor care doresc să se vaccineze, a fost aprobată distribuţia de materiale şi echipamente de protecţie provenite atât din achiziţii centralizate ale IGSU, cât şi din donaţii, destinate acţiunilor care se realizează în cadrul campaniei de vaccinare.

Astfel, judeţului Suceava i-au fost repartizate 3.100 seringi de 1 ml, 3.100 ace rezervă seringi, 4.500 seringi diluţie, 16 kituri de tip epipen, 6.300 mănuşi, 6.300 măşti, 3.100 viziere protecţie precum şi soluţii şi materiale dezinfectante.

Aceste materiale sunt distribuite către toate centrele comunitare de vaccinare din cadrul judeţului prin intermediul DSP Suceava.

Prefectura Suceava subliniază că, în vederea organizării eficiente a campaniei de vaccinare voluntară, luând în considerare debutul celei de a doua etape şi apropierea fazei a treia, destinată întregii populaţii, prefectul a cooptat la nivelul organizatoric al Nucleului judeţean de coordonare a vaccinării o serie de reprezentanţi activi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri.

 Astfel, pe baza datelor tehnice furnizate de DSP Suceava şi CJCI se vor reanaliza, în dinamică, numărul şi stadiul de asigurare a funcţionalităţii centrelor de vaccinare pentru populaţie din punct de vedere al dotării cu echipamente medicale de protecţie, inclusiv numărul de echipe mobile de vaccinare necesare pentru deplasarea în centrele rezidenţiale, în zonele greu accesibile sau pentru persoanele care nu se pot deplasa.

„Debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare voluntare aduce speranţa revenirii la normalitatea dorită de noi toţi. Decizia de a ne vaccina ţine de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenţi şi să respectăm în continuare măsurile sanitare de prevenţie, care şi-au dovedit deja eficienţa. Precizăm faptul că vaccinarea este sigură, voluntară şi gratuită!” se arăta într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

În judeţ sunt 113.946 de persoane cu vârste peste 65 de ani, iar în centrele sociale sunt 1.500 de angajaţi şi 2.200 de beneficiari.

Totodată, în ceea ce priveşte lucrătorii care desfăşoară activităţi-cheie din domeniile esenţiale au fost identificate 24.063 de persoane, dintre care doresc vaccinarea 7.778, reprezentând circa 30%. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: