Canotorii suceveni, în topul celor mai buni sportivi din 2020

Asociaţia Presei Sportive a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ai României în 2020. 15 canotori români, din 4 echipaje ale Federaţiei Române de Canotaj, ocupă locuri fruntaşe în acest top.

Astfel, pe locul 4 se regăsesc Simona Geanina Radiş şi Nicoleta-Ancuţa Bodnar, componentele echipajului de dublu vâsle feminin (W2x). Sportivele au adus României două medalii de aur în 2020, la Campionatul European de Canotaj Under-23 de la Duisburg (Germania) şi la Campionatul European de Canotaj desfăşurat la Poznan (Polonia).

Locul 6 este ocupat de Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea, echipajul feminin de 8+1 al României (W8+). Ele au obţinut medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan.

Pe poziţia a 7-a îi regăsim pe Ciprian Tudosă şi Marius-Vasile Cozmiuc, sportivii care anul trecut au cucerit medalia de aur la Campionatele Europene, în proba de dublu rame masculin (W2-).

Pe locul 8 s-au clasat Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, sportivele din barca de dublu rame feminin (W2-). Cele două au adus României aurul în 2020, la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan.

„Sunt mândră de faptul că pe 4 dintre poziţiile clasamentului celor mai buni 10 sportivi din 2020, întocmit de Asociaţia Presei Sportive, se regăsesc canotori. Îi felicit pentru toate performanţele lor, dar mai ales pentru munca ce stă în spatele fiecărei medalii câştigate. Mă bucură de fiecare dată când văd că meritele şi reuşitele lor sunt recunoscute şi lăudate. Sunt ambiţioşi, talentaţi şi mai presus de toate extrem de muncitori. Canotajul a adus şi în 2020 cele mai multe medalii în probele olimpice pentru România la competiţiile internaţionale, iar asta nu poate decât să îmi umple sufletul de bucurie. Îi felicit pe sportivi, pe antrenori, întreg colectivul tehnic. Le mulţumesc partenerilor şi sponsorilor pentru continua susţinere, dar şi tuturor oamenilor care iubesc canotajul şi ne transmit întotdeauna energia lor bună. Promitem ca şi în 2021, anul care sperăm să aducă în sfârşit provocarea Olimpică, să obţinem rezultate pe măsura aşteptărilor”, a declarat Elisabeta Lipă, Preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: