Râşca

Focul dintr-o afumătoare, cauza unui incendiu izbucnit într-o gospodărie

Pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşca şi Bogdăneşti, au intervenit, marţi, timp de circa 3 ore, cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Râşca.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcţie corp comun, majoritar din lemn, cu pericol de propagare a flăcărilor la două case de locuit.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza flăcării scăpate de sub control de la o afumătoare amplasată în laterala construcţiei.

În flăcări au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje, corp comun, cu bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

Recomandările ISU Suceava pentru prevenirea incendiilor la afumători

> nu folosiţi afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;

>  afumătorile se confecţionează din zidărie de cărămidă şi materiale incombustibile şi se vor amplasa independent de celelalte construcţii din gospodărie;

>  nu folosiţi afumători improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare;

>  evitaţi ca grăsimea scursă de pe preparatele din carne să ajungă pe zone fierbinţi ori în contact cu sistemul de producere a fumului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: