Focar de Covid-19 la o casă de asistenţă socială din Siret

> Au fost confirmate 17 cazuri

Autorităţile sanitare sucevene au declarat focar de Covid-19 la o casă de asistenţă socială din Siret, după ce în urma testării periodice au fost confirmate 17 cazuri pozitive de infecţie cu SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că, din totalul celor 22 de beneficiari şi 15 angajaţi ai unui centru de asistenţă socială din Siret, care au fost testaţi pentru noul coronavirus, s-au confirmat, miercuri, 15 cazuri pozitive în rândul beneficiarilor şi două cazuri pozitive în rândul personalului, respectiv o infirmieră şi o asistentă medicală.

Băncilă a precizat că toate persoanele care au rezultat pozitiv în urma testării uzuale sunt asimptomatice, sunt izolate şi urmează tratament sub supraveghere medicală.

Ea a mai spus că autorităţile sanitare sucevene au dispus luarea măsurilor specifice în focarul Covid declarat la acest centru de îngrijire. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: