Senatorul PSD Ioan Stan:

Un guvern de uniune naţională cu Alexandru Rafila premier ar fi cea mai bună soluţie

> Klaus Iohannis trebuie să pună punct mascaradei împărţirii puterii între partidele de dreapta, pentru că virusul nu aşteaptă să se încheie bătălia pe ciolan, consideră preşedintele PSD Suceava

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, joi, că pe zi ce trece este tot mai clar că România are nevoie de un guvern instalat rapid, format din oameni competenţi, specialişti, care să se bucure de o largă susţinere parlamentară, pentru a lua toate măsurile necesare gestionării acestei pandemii, dar şi relansării economice.

El consideră că soluţia prezentată de PSD, respectiv un guvern de uniune naţională, cu premier Alexandru Rafila, ar fi cea mai bună soluţie pentru România.

„Firesc ar fi fost ca şi preşedintele Iohannis să înţeleagă acest aspect şi să pună punct acestei mascarade, să nu lase ca o criză politică să se suprapună peste cele două avute deja – sanitară şi economică – şi să dea mandatul partidului care s-a situat pe primul loc în alegeri. Dar orgoliul domniei sale este mult mai mare decât interesul pentru problemele reale ale ţării. Astfel, acesta girează bătălia pe ciolan şi a temporizat desemnarea premierului pentru a da posibilitatea noului CDR să se înţeleagă” a spus Ioan Stan.

Liderul social-democrat sucevean spune că este clar că preşedintelui României nu îi convine desemnarea premierului în persoana actualului ministru de Finanţe Cîţu.

„Acest lucru nici nu e de mirare, având în vedere modul catastrofal în care acesta a gestionat finanţele tării, timp de doar un an de zile. La fel de clar este că eventuala majoritate de dreapta ar fi una extrem de fragilă şi preşedintelui Iohannis nu îi convine nici acest lucru. Din acest motiv caută să treneze lucrurile pentru ca noul Guvern să corespundă întru totul dorinţelor şi ambiţiilor sale. Dar asta cere timp, or România se cere guvernată acum, nu abia atunci când preşedintele Iohannis îşi satisface pofta de putere” a explicat senatorul PSD.

Ţara nu mai are timp de jocurile lor politice

Ioan Stan consideră că este revoltător ca la 200 de morţi de Covid pe zi, preşedintele să permită în continuare spectacolul grotesc al împărţirii puterii pe care partidele de dreapta nici măcar nu au câştigat-o.

„România are nevoie de un guvern instalat cât mai rapid, care să ia măsuri urgente pentru combaterea epidemiei de Covid-19, care să ia de pe acum măsurile pentru a redeschide şcolile după vacanţa de sărbători, care să elaboreze proiecte pentru ca atunci când se va da drumul la finanţarea europeană să le avem pregătite. Ţara noastră nu mai are timp de prostiile lor, de jocurile lor politice. Atât românii cât şi virusul nu aşteaptă ca ei să-şi termine bătălia pe ciolan” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: