Forumul mondial al diplomaţiei economice va fi organizat în toamna anului viitor, la Suceava

> Sunt aşteptate personalităţi europene ca Jose Manuel Durao Barroso sau Romano Prodi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că se încep pregătirile pentru organizarea Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice Suceava – Bucovina, la Suceava, în perioada 24-25 septembrie 2021, în parteneriat cu Federaţia Europeană a Camerelor de Comerţ Bilaterale, cu participarea a peste 400 de invitaţi din peste 35 de ţări.

Organizarea în judeţul Suceava a acestui forum vine să reîntregească seria acţiunilor de promovare a judeţului realizate de Consiliul Judeţean Suceava, a făcut cunoscut şeful administraţiei judeţene.

Federaţia Europeană a Camerelor de Comerţ Bilaterale este o asociaţie non-profit, guvernată de Codul civil elveţian, cu sediul în Elveţia.

„Forumul mondial al diplomaţiei economice Suceava 2021 reprezintă un eveniment care îşi propune să reunească factorii decizionali ai diplomaţiei economice din întreaga lume. Diplomaţia economică reprezintă modalitatea în care un stat îşi gestionează relaţiile economice externe, inclusiv comerţul şi investiţiile” a menţionat Flutur.

Suceava, punte de legătură între Est şi Vest

Potrivit acestuia, alegerea locului de desfăşurare al evenimentului nu este întâmplătoare. S-a avut în vedere localizarea geografică a judeţului, la frontiera estică a Uniunii Europene, dorindu-se, astfel, să se creeze o punte de legătură între Est şi Vest.

„Prin desfăşurarea Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice Suceava – Bucovina se doreşte consolidarea bazei informaţionale a actorilor implicaţi în diplomaţia economică, crearea unui cadru în care statele pot pune bazele unor noi relaţii diplomatice şi economice, dar şi consolidarea relaţiilor deja existente, împărtăşirea know-how-ului şi a exemplelor de bună practică” a adăugat preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat că printre priorităţile Consiliului Judeţean Suceava se regăseşte şi cea cu privire la atragerea de investiţii, în toate domeniile de activitate, investiţii care să genereze crearea de noi locuri de muncă şi o dezvoltare economico-socială durabilă a judeţului.

„Pentru ca această prioritate să producă rezultate, consider că nici un efort nu este prea mare, iar participarea noastră la organizarea acestui forum mondial, unde sunt aşteptaţi să participe personalităţi internaţionale marcante, printre care domnii Jose Manuel Durao Barroso şi Romano Prodi, foşti preşedinţi ai Comisiei Europene, se înscrie în acest context, cu atât mai mult cu cât promovarea potenţialului economic al judeţului şi identificarea de noi cooperări avantajoase sunt aspecte aflate în permanenţă în atenţia noastră” a mai declarat Gheorghe Flutur.

El susţine că este nevoie ca Suceava să fie prezentă acolo unde se întâlneşte cererea cu oferta.

„Ştim cu toţii că, pentru a avea vizibilitate, trebuie să fim prezenţi la locul potrivit, acolo unde se întâlneşte cererea cu oferta, inclusiv în cadrul întâlnirilor internaţionale care abordează subiecte de interes economic, să ne promovăm, să ne facem cunoscut potenţialul economic, să ne prezentăm oportunităţile şi facilităţile pe care judeţul Suceava le poate oferi celor interesaţi să investească” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: