Surpriza săptămânii

Socotesc că uriaşa surpriză a săptămânii sunt scorurile mici înregistrate în alegerile parlamentare de PMP şi PRO România, care nu le-au mai dat dreptul să acceadă în legislativul ţării. Încă de la deschiderea urnelor şi începerea numărării voturilor se prefigura o astfel de situaţie, de necrezut mai ales pentru candidaţii celor două formaţiuni politice şi susţinătorii acestora, care, până joi, când s-a tras linia finală, încă mai sperau în minuni. Şi poate că era nevoie de cele două partide în Parlament, pentru opţiunile lor care le distingeau faţă de altele, pentru un aspect democratic general etc. Aş spune că, în ecuaţia lui decembrie 2020 – în care o variabilă decisivă a fost uriaşul absenteism –, cele două partide n-au fost ţinta unui val electoral contra lor, ci au reprezentat nişte victime colaterale. Cum mi se par, de exemplu, sucevenii Marian Andronache şi Cătălin Nechifor, cărora nu le-ar fi stat rău să ne reprezinte la Bucureşti, alături de alţi suceveni, îmbrăcaţi în tricourile politice pe care le ştim.

Alţii zic că surpriza ar fi AUR. Nu-i greşit, însă nouţul partid va trebui, devenit parlamentar, să treacă de la contra ceva la pro ceva (exerciţiu pe care trebuie să-l urmărim mai departe în cazul grupării USR-PLUS) şi, eventual (treaba lui!), să facă în aşa fel încât să reprezinte ceva mai mult, mai consistent şi realmente de folos ţării decât anterioare grupări meteorice coagulate în jurul unor vremelnici isteţi cum G. Becali şi D. Diaconescu. O provocare însă mai mare e să cunoaştem nu liderii/parlamentarii AUR, ci electoratul lor „de aur”. Dacă urmăreşti pagina de Facebook a partidului, sigur găseşti acolo destule cunoştinţe. Şi te miri sau nu te mai miri deloc!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: