Semnal

Înainte sau la stânga ?!

Destui şoferi ne plângeam că sunt prea mulţi conducători auto care nu semnalizează atunci când intră sau ies din intersecţii, indiferent că vorbim despre intersecţii clasice sau sensuri giratorii.

Astăzi vreau să mă refer, în mod special, la intersecţia dintre străzile Petru Rareş şi Calea Unirii, unde, dacă s-ar monta o cameră de luat vederi, mulţi conducători auto care nu semnalizează ar trebui chemaţi pentru retestare!

În mod frecvent, maşini care coboară de pe strada Petru Rareş, deşi urmează să vireze la stânga (înspre Burdujeni – Iţcani), nu semnalizează, lăsând impresia că îşi vor continua drumul spre strada Mirăuţi. Aproape s-a încetăţenit ideea că cei care nu semnalizează vor vira la stânga.

Dacă urci de pe strada Mirăuţi şi vrei să-ţi continui drumul înspre strada Petru Rareş (Piaţa Mare), normal n-ar fi nicio problemă, numai că există riscul să te tamponezi exact în intersecţie cu unul care coboară şi face la stânga fără a semnaliza. Respectivul, în afară de faptul că nu semnalizează, nici nu-ţi acordă prioritate de dreapta!

Invers, coborând pe strada Petru Rareş şi voind să-ţi continui drumul spre strada Mirăuţi, nu este nevoie să semnalizezi, dar este posibil să fii perceput ca unul dintre şoferii obraznici care nu semnalizează, dar virează la stânga. Apar două probleme cu risc de accident rutier. Cei care urcă de pe strada Mirăuţi şi vor să o facă în stânga (înspre centru) să creadă că eşti unul dintre cei care va face la stânga, dar nu semnalizează, şi să nu-ţi acorde prioritate. Şi mai este posibil ca un altul grăbit, aflat în spatele tău, să creadă că vei face stânga, să te depăşească prin dreapta şi apoi să-ţi taie calea, virând înspre Burdujeni – Iţcani. Nu o dată mi s-au întâmplat cele de mai sus şi am scăpat doar datorită prevenţiei.

Intersecţia dintre străzile Petru Rareş şi Calea Unirii a devenit o intersecţie în care regulile de circulaţie sunt încălcate zi de zi, poate de sute de ori! Poliţia Rutieră ar trebui să aibă în vedere rezolvarea acestui „loc fierbinte”!

CONSTANTIN PAPUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: