Marian Andronache:

România are nevoie de o nouă legislaţie în domeniul sănătăţii

Preşedintele PMP Suceava şi candidatul de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, Marian Andronache, a declarat că această formaţiune politică a iniţiat şi a depus în Parlament o nouă lege a sănătăţii. Marian Andronache a declarat că România are nevoie de o nouă legislaţie în acest domeniu, care să ajute inclusiv la construirea de noi spitale moderne.

„Din 1990 avem la Fălticeni un spital care nu s-a terminat nici în momentul de faţă. Avem nevoie de acele spitale regionale. Trebuie să le construim obligatoriu.

Avem fonduri europene în perioada 2021-2027, le putem folosi şi trebuie să le folosim pentru construirea acestora. Cu siguranţă avem nevoie de o lege nouă a sănătăţii, o lege care nu mai trebuie să întârzie. Noi o avem. Partidul Mişcarea Populară este pregătit şi legea e depusă în Parlament, numai că e nevoie şi de vot. Şi asta pentru că vechea lege şi sistemul nostru actual este perimat, trebuie o schimbare. Cu siguranţă putem, dar asta stă în ştampila pe care românul o va pune pe 6 decembrie în cabina de vot” a declarat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a adăugat că PMP a lansat deja un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate.

El a arătat că actuala criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus a scos în evidenţă slăbiciunile uriaşe ale sistemului de sănătate din România. Andronache a declarat că acest Pactul Naţional pentru Sănătate va reprezenta „foaia de parcurs pe care decidenţii guvernamentali, indiferent de culoarea politică, se vor angaja să o respecte cu stricteţe, astfel încât sistemul sanitar din ţara noastră să reuşească să ofere servicii de calitate cetăţenilor, dar mai ales, să poată face faţă unor crize similare sau mai grave decât cea pe care o avem de înfruntat astăzi”. Marian Andronache a precizat că prin acest pact, PMP propune zece măsuri care ar garanta îmbunătăţirea considerabilă a sistemului sanitar din România, o speranţă de viaţă mai mare, servicii de mai bună calitate, tratamente performante, sustenabilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: