Lupte greco-romane

Performanţe de excepţie pentru sportivii suceveni la Campionatele Naţionale de seniori

Reşiţa a găzduit, la finele săptămânii trecute, Campionatul Naţional de lupte greco-romane pentru seniori. Sportivii de la CSM Suceava pregătiţi de Valerică Gherasim, Daniel Ciubotaru şi Andrei Bolohan, au reuşit o performanţă deosebită, izbutind să cucerească nu mai puţin de patru medalii. Absolut remarcabil este faptul că toţi cei laureaţi sunt luptători foarte tineri, cu un mare viitor în acest sport, care necesită calităţi fizice deosebite şi un caracter puternic.

Aşadar, tabloul participării sucevene la naţionalele de seniori cuprinde două medalii de argint, prin Adrian Agache (21 de ani, categoria 77 de kilograme) şi Bogdan Pop (18 ani, categoria 55 de kilograme), şi două de bronz, prin Teodor Chira (20 de ani, categoria 130 de kilograme) şi Cosmin Mihalache (18 ani, categoria 87 de kilograme).

„Sunt deosebit de mulţumit de comportarea băieţilor. Pot spune că s-au autodepăşit, ţinând cont că sunt foarte tineri şi au fost nevoiţi să lupte în compania unor adversari mult mai rutinaţi, câte 5 meciuri în-tr-o singură zi. Este teribil de greu, credeţi-mă! Şi se putea obţine chiar mai mult. Agache, spre exemplu, s-a consumat mult în semifinale, când a dat totul pentru a reveni fantastic de la 0-5 şi a ajuns obosit în finală. Chira a pierdut un singur meci, şi ăla la limită, în semi-finale, în faţa unui adversar cu 20 de kilograme mai greu. Despre Pop şi Mihalache, ce pot să mai spun. Sunt doi copii extraordinar de buni şi de talentaţi, care la vârsta de doar 18 ani au ajuns pe podium la o competiţie atât de importantă. Oricum, pot spune că am făcut istorie la Reşiţa, în condiţiile în care luptele greco-romane sucevene n-au mai cucerit 4 medalii la campionatele naţionale de seniori de pe timpul lui Ceauşescu, mai exact din anul 1983”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulţumească pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, precum şi lui Sevi Caba, de la Restaurantul Melody.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: