PSD Suceava 2020

Marea Britanie ar putea introduce un vaccin împotriva Covid-19 „în prima jumătate a anului viitor”

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat ieri că un vaccin împotriva Covid-19 nu este gata încă, dar a precizat că „dorim să fim pregătiţi în cazul în care totul merge perfect”, preconizând că lansarea ar putea avea loc în prima parte a anului viitor, relatează Reuters.

Întrebat dacă unele persoane ar putea primi un vaccin în acest an, Hancock a răspuns: „Nu exclud acest lucru, dar nu aceasta este speranţa mea principală”.

Financial Times a relatat ieri că vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca generează un răspuns imun robust la persoanele în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc, publicaţia citând surse apropiate rezultatelor preliminare. Detalii despre această constatare urmează să fie publicate în curând într-un jurnal medical, a notat Financial Times, fără a preciza numele acestuia.

Rezultatele coincid cu datele publicate în iulie, potrivit cărora vaccinul a generat „răspunsuri imune robuste” în cazul unui grup de adulţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, a relatat ziarul, citând surse apropiate rezultatelor aşa-numitelor teste de imunogenitate. Însă, Financial Times a atras atenţia că testele de imunogenitate cu răspuns pozitiv nu garantează faptul că vaccinul se va dovedi în cele din urmă sigur şi eficient la persoanele în vârstă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: