PSD Suceava 2020

Gheorghe Flutur a anunţat principalele proiecte ale noului mandat

> Este vorba despre autostrăzi spre Bucureşti şi graniţa de vest a ţării, un spital de boli infecţioase şi altul de pediatrie, de modernizarea tuturor drumurilor judeţene, al treilea terminal la Aeroport şi parcuri industriale

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, în prezenţa premierului Ludovic Orban, principalele proiecte pe care le are în vedere în acest mandat.

Flutur a mulţumit în primul rând sucevenilor pentru votul „masiv” pentru el şi echipa liberală, subliniind că, în ciuda „atacurilor nedrepte” care au fost la adresa sa, „sucevenii au arătat că ştiu să aleagă fapte şi proiecte serioase”.

Flutur a spus că în acest mandat CJ Suceava are multe proiecte, începând cu autostrăzile care să lege Suceava de Bucureşti şi de vestul ţării.

El i-a mulţumit lui Ludovic Orban că a deblocat coridorul Bucureşti – Suceava – Siret şi că s-au început studiile tehnice, exprimându-şi speranţa că în acest mandat lucrurile se vor materializa în teren.

Flutur a menţionat că, la Autostrada Nordului, prin ordonanţă, Guvernul a dat posibilitatea autorităţilor locale să se ocupe de şoselele ocolitoare.

El a mai spus că sunt şi alte proiecte importante în judeţ, mulţumind că în luna martie Guvernul a deblocat proiectul magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei, cu precizarea că urmează ca şi alte localităţi să fie racordate.

„Mandatul va fi foarte încărcat, dacă mă gândesc numai la intrarea în normalitate în ceea ce priveşte lupta cu pandemia” a spus Flutur, care a menţionat că judeţul Suceava a coborât de pe podiumul naţional al infectărilor.

El a mai declarat că e nevoie de realizarea investiţiilor într-un spital de boli infecţioase şi a unui spital de copii în municipiu şi că, în acest sens, au fost depuse documentaţiile la Guvern.

În ceea ce priveşte Aeroportul Suceava, unde în ultimii 4 ani a crescut de zece ori numărul de pasageri, el a arătat că se finalizează un terminal nou şi că se pregăteşte construirea unui al treilea terminal, cel mai probabil cargo.

Flutur a mai anunţat că, în ceea ce priveşte investiţiile în turism, s-au asociat staţiunile din judeţ şi aşteaptă programele europene de finanţare pentru modernizarea acestor staţiuni, mai ales că judeţul Suceava este a treia destinaţie turistică a ţării.

El a mai spus că sunt pregătite parteneriate cu USV, cu primăriile, cu regiunea Cernăuţi, cu regiunile Schwaben şi Mayenne, dar că se pregăteşte şi parteneriatul cu regiunea austriacă Styria.

Gheorghe Flutur a precizat că în ceea ce priveşte parcurile industriale urmează să fie deschis cel de lângă aeroport, iar CJ Suceava are un parteneriat şi pentru Parcul Industrial de la Siret şi pregăteşte un parteneriat cu Primăria Suceava, pentru încă un parc industrial.

Preşedintele Gheorghe Flutur a precizat că modernizarea drumurilor este fundamentală şi a amintit că în ultimii 4 ani au fost modernizaţi 300 km de drumuri judeţene, dorind finalizarea modernizării întregii reţele şi deschiderea drumurilor spre Harghita prin Panaci – Bilbor şi spre Bistriţa-Năsăud prin Grădiniţa – Coşna, cu drumul Talienilor spre judeţul Neamţ sau modernizarea drumului axial Suceava – Iaşi.

Gheorghe Flutur a mai arătat că se va moderniza şi sistemul de apă-canal printr-un proiect cu finanţare europeană de un sfert de miliard de euro.

Totodată, în acest mandat au fost anunţate acţiuni culturale şi prin parteneriate cu Biserica. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Aceleasi promisiuni le are de peste 15 ani si realitatea este ca nu a facut nimic , concluzie reiesita din cee ce se vede cum arata infrastructura judetului ramasa ca acum 50 ani iar industria si locurile de munca au regresat la nivelul anilor 40 , realitati reiesite si din statisticile existente ce claseaza judetul Suceava pe ultimile locuri din tara din punct de vedere al dezvoltarii economico-sociale , al nivelul salariilor ,al numarului de locuri de munca existente s.a.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: