Dosar penal deschis administratorului unei pensiuni din Vatra Dornei

Poliţiştii au constatat că o femeie care trebuia să fie în autoizolare la domiciliu în Vatra Dornei s-a ocupat de cazarea a 12 turişti. Acum se fac verificări pentru stabilirea turiştilor care au intrat în contact cu aceasta, iar faţă de femeie s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit IPJ Suceava, având în vedere planul de acţiune organizat la nivelul Poliţiei Vatra Dornei pe linie de respectare a măsurilor de autoizolare de către persoanele carantinate la locul de domiciliu ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, sâmbătă, un echipaj de poliţie împreună cu reprezentantul DSP şi doi jandarmi s-au deplasat la domiciliul unui bărbat confirmat pozitiv cu noul coronavirus, aflat în autoizolare, împreună cu membrii familiei sale.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul şi soacra sa respectă măsurile de autoizolare impuse la data de 16 octombrie de DSP Suceava, măsură care va expira în data de 29 octombrie, ei fiind carantinaţi în camere separate ale imobilului unde îşi au domiciliul.

În curtea imobilului se află însă şi o pensiune administrată de soţia bărbatului şi s-a stabilit că femeia care administrează pensiunea, faţă de care s-a dispus măsura autoizolării, nu a respectat regulile de distanţare fizică şi perimetrul în care trebuia să execute autoizolarea, prin faptul că a cazat, începând de vineri, 12 turişti în clădirea amplasată în partea inferioară a curţii locului de domiciliu.

 Cu ocazia verificărilor, au fost identificaţi cei 12 turişti cazaţi, urmând a se stabili care dintre ei au intrat în contact direct cu femeia care nu a respectat regulile impuse de măsura autoizolării la locul de domiciliu.

Reprezentantul DSP prezent la faţa locului a sancţionat-o contravenţional pe femeie, conform reglementărilor în vigoare.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „zădărnicirea combaterii bolilor”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI