Despre putere

Cu ochi mari (cum nu mai credeam să fac la anii mei) am ascultat ce îmi povestea o prietenă despre ce şi cum a făcut un deţinător de putere pentru a-l mişca din locul său pe un om care îi incomoda interesele. Cum l-a urmărit, cu mârşavă perseverenţă, şi nu s-a lăsat până respectivul nu a plecat, resemnat, capul.

Am stat şi m-am gândit atunci cum pune deţinătorul de putere capul pe pernă şi cât de liniştit doarme. Ce-l bucură mai mult, faptul că şi-a făcut sieşi un bine sau că i-a făcut respectivului un rău? Câtă bucurie e să îţi foloseşti puterea astfel?

Tot cu ochi mari (de data asta sclipind de nerăbdare) am ascultat ce îmi povestea o prietenă despre o întâmplare petrecută zilele trecute pe o stradă din Suceava.

Un domn a ieşit din casă, s-a suit la volan şi a demarat. A rulat câţiva metri şi, probabil, a făcut un infarct. Maşina, rămasă fără şofer, s-a oprit şi apoi a luat-o la vale, strada fiind în pantă. A tamponat două maşini parcate în apropiere şi s-a oprit în ele. Înăuntru, şoferul părea a avea probleme.

L-a tras afară din maşină o femeie care trecea pe acolo. L-a tras afară şi a început să-i facă masaj cardiac. A făcut asta până a venit maşina Salvării. A făcut ce a avut ştiinţa şi puterea să facă pentru a-l ajuta.

Poate femeia o fi lucrând în sistemul medical sau, poate, cândva o fi participat la vreun curs unde a învăţat ce trebuie de făcut în astfel de situaţii, o fi având noţiuni de prim ajutor. Cert e că a fost acolo şi a acţionat. A avut puterea să o facă.

Am stat şi m-am gândit cu ce sentiment îşi pune ea capul pe pernă seara. Probabil că are, ca noi toţi, gânduri şi probleme. Eu, în locul ei să fiu, aş pune liniştită capul pe pernă pentru tot restul vieţii mele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: