CE a lansat noua versiune a instrumentului SELFIE

O nouă versiune a SELFIE, un instrument care sprijină educaţia digitală şi educaţia online, a fost lansat de Comisia Europeană (CE), anunţă instituţia.

Oficialii europeni susţin că SELFIE a fost actualizat în contextul în care şcolile încep să se redeschidă în întreaga Europă.

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, responsabilă cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat că pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educaţiei din istoria recentă a Europei. „Majoritatea activităţilor de predare şi învăţare au fost transferate în mediul on-line. Multe cadre didactice şi mulţi elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda şi a învăţa. Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta şcolile să reflecteze asupra modului în care gestionează situaţia şi asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunităţile de învăţare pentru copiii noştri”, a spus Gabriel.

Instrumentul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este gratuit, uşor de utilizat şi poate fi adaptat. Orice şcoală interesată se poate înscrie pe platformă şi poate să utilizeze SELFIE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: