Într-un an

Autorizaţiile de construire s-au redus cu 42%

>În mai, în judeţul Suceava s-au eliberat 4,9% din totalul autorizaţiilor  acordate la nivel naţional

În luna mai 2020, cea de a treia lună a epidemiei de Covid-19, în judeţul Suceava au fost eliberate 150 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Aceasta reprezintă o creştere de  63% comparativ cu aprilie, ce-a de a doua lună a crizei de sănătate publică, evoluţia acordării documentelor fiind prezentată de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava.

Potrivit Buletinului statistic lunar, faţă de luna mai a anului 2019, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 42,1%. Conform DJS, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale din luna mai a anului în curs, 30% au fost eliberate în mediul urban, iar 70% în mediul rural.  Judeţul Suceava s-a evidenţiat cu 4,9% din numărul total al autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna mai 2020 la nivel naţional, pe ţară fiind acordate 3.062 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale.

În mai 2020, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est,  judeţul Suceava deţine 26,2%  de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale din totalul de 572 eliberate. După Suceava urmează, în ordine descrescătoare, judeţul Iaşi, cu 36,3% din totalul autorizaţiilor, Bacău cu 14,2%, Neamţ cu14%, Botoşani cu 5,1% şi Vaslui cu 4,2%.

În intervalul 1 ianuarie-31 mai 2020, în judeţul Suceava au fost eliberate 771 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, valoare mai mică cu 13,7% faţă de numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale acordate în aceeaşi perioadă din anul 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: