PNL propune impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale, cu excepţia militarilor şi poliţiştilor

> Şi USR a depus un proiect de lege asemănător. Acesta prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei

Parlamentarii PNL au depus ieri un amendament prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 până la 95%, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Florin Roman, spune că este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care are nevoie România acum.

Potrivit acestuia, economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus.

Nu intră în categoria supusă impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale cuprinse între 2001 şi 4000 lei, cu 60% a celor cuprinse între 4001 şi 7000 lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc 7000 lei.

Şi USR a depus un proiect de lege asemănător. Acesta prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei.

„Pensia minimă în România este de 704 lei, iar cea mai mare pensie specială depăşeşte 70.000 de lei, ceea ce înseamnă de aproximativ 100 de ori mai mult. O discrepanţă uriaşă este şi între pensia medie din sistemul public, în prezent 1.247 de lei, şi pensia medie din sistemele speciale, care variază între 4.000 de lei şi 19.000 de lei” informa USR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: